Sport

Janics Natasa testvére Szegeden edzősködik

maty-ér (maty-ér)
maty-ér (maty-ér)

A magyar állampolgárságú Janics Micsó az EDF-Démász Szeged fiatal kajakosait edzi Bátor Csenge segítőjeként - írja a delmagyar.hu oldal.

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa tavaly év végén jelentette be, hogy nem kíván tovább magyar színekben versenyezni, elhagyja az országot.

A kajakos klasszis az EDF-Démász Szeged versenyzőjeként sikert sikerre halmozott az elmúlt években. A delmagyar.hu riportja arról számol be, hogy bátyja, Janics Micsó maradt Szegeden, sőt, edzőként dolgozik a vízitelepen.

A 33 éves szakember egy hónapja kapcsolódott be Bátor Csenge csoportjába, az 1997 és 2005 között született kajakosok felkészítésébe. Janics Micsó tökéletesen beszél magyarul, két éve szegedi feleséget választott magának, magyar állampolgár is. Mellesleg vb-ezüstérmes.

Bátor Csenge, a klub utánpótlás-edzője hét hónapos terhes (férje Csamangó Attila is a sportág szereplője), ezért kell neki a segítség.

“Nagyon jól kiegészítjük egymást Csengével, hiszen óriási tapasztalata van a gyermekek nevelésében, irányításában. Sokat tanulok tőle, ilyen például a fiatalok kordában tartása, hiszen nekem nagy létszámú csoportom még nem volt, vagy a világos beszéd, amúgy pedig mindenben segítjük egymást” – nyilatkozta a Délmagyarországnak Janics Micsó, aki 2004-ben szerzett főiskolai edzői diplomát.

A lap megkérdezte a szakembert Janics Natasa döntéséről is.

“Natasa mindig önfejű volt, ami jött, abba sokszor és szívesen gondolkodás nélkül belevágott. Érzelmi alapon döntött, ami nem biztos, hogy a legjobb volt. Aki jól kajakozik, márpedig Natasa jól kajakozik, annak Magyarország ideális, a legjobb hely. Ez a privát véleményem, természetesen elfogadom a döntését, és kívánom, hogy boldog legyen” – mondta a báty.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik