Sport

Veréssel is fenyegetőztek a paralimpikonok kárára

parasport(960x640).jpg (parasport, paralimpia, paralimpia 2012)
parasport(960x640).jpg (parasport, paralimpia, paralimpia 2012)

Elnézést kértek a Bazilikában rendezett december 22-i karácsonyi koncert szervezői azokért a kellemetlenségekért, melyek paralimpikonjainkat érték.

A magyar paralimpikonokat díszvendégként hívták meg a budapesti terézvárosi Erkel Ferenc Általános Iskola, Európa-hírű Magnificat kórusának előadására.

Többen a versenyzők részére fenntartott sorokban foglaltak helyet, és onnan a szervezők kérésére sem mentek el, sőt olyan is akadt, aki veréssel fenyegette meg az őt udvariasan távozásra kérő személyt. Ezért több versenyzőnek pótszékről kellett végignézni a nagyon színvonalas előadást.

A Magyar Paralimpiai Bizottság most közleményt adott ki, melyben így fogalmaznak:

“A Magyar Paralimpiai Bizottság nagyon szépen köszöni, hogy a koncert szervezői díszvendégként hívták meg a londoni nyári játékokon eredményeikkel az egész országnak óriási örömöt okozott sportolóinkat. Vendéglátóink mindent megtettek azért, hogy versenyzőink minél jobban érezzék magukat.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy vannak olyanok, akik számára a demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás joga azt jelenti, hogy azt csinálhatnak, amit akarnak, és ebbe szerintük az is beletartozik, hogy bármikor elfoglalhatják a mozgássérült sportolók részére fenntartott helyeket. Ez azonban nem a koncertet szervezők hibája, nem nekik kell elnézést kérni, és nem is nekik kell ezt a problémát megoldani.”

 

 


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik