Sport

Fehérvári tehetségek a régióválogatottban

A Vasas Sportcsarnokban rendezték a XI. Budapest Kupa elnevezésű tornát, melyen az ország nyolc kézilabdás régiójának válogatottjai (98/99-es korosztály) küzdöttek meg egymással.

A tornán a győzelmen túl az is célja lehetett a játékosoknak, hogy megmutassák tudásukat a serdülő válogatott élére újonnan kinevezett edzőknek, Bohus Beának és Woth Péternek.

– Az ősszel megváltoztatott régiós felosztás szerint megyénk a „Tóth László Utánpótlás Régió“-hoz tartozik Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom társaságában. A rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt választottuk ki azt a 16 játékost, akit a kupán szerepeltettünk. – tudtuk meg Németh Gábortól, a Fehérvár KC edzőjétől.

A csoportkörben két részre osztva játszották a csapatok, majd helyosztókon dőltek el a végleges helyezések. Az FKC-játékosok régióválogatottjukkal harmadik helyezettek lettek csoportjukban, így az 5.-6. helyezésért játszhattak, ahol végül vereséget szenvedtek, és hatodikként zárták a felmérő tornát. Az esemény gólkirálynője Czuczu Frida, a Fehérvár KC 14 éves átlövője lett.

A Tóth László Utánpótlás Régió csapatának fehérvári játékosai: Czuczu Frida, Hudra Enikő, Nagy Martina, Németh Orsolya, Ruszanov Nikolett, Vörös Szimonetta. A Pázmánd-Gárdony FKC-ből Hammuth Lili, míg a Várpalota FKC-ből Kamondi Petra került be ebbe a válogatottba. Nevelőedzőik: Molnár-Nagy Beatrix, Siti Eszter, Virincsik Anasztázia, Németh Gábor, Rezsnyák Csaba,  Pánczél Barabás, Horváth Zalán, Sugár Tímea, Németh Gáborné Sulyok Erzsébet, valamint Mihucza Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik