Sport

Bedarálta a Fehérvár a Red Bullt

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata rendkívül fontos győzelmet aratott a Red Bull Salzburg ellen az osztrák hokiligában. A Fehérvári Ördögök 4-1-re diadalmaskodtak hazai jégen.

Már délután biztos volt, hogy a kapuba visszatér Adam Munro, aki agyrázkódást szenvedett még a december 23-i, Ljubljana elleni mérkőzés bemelegítése során. Az utóbbi időszak gyengébb produkciójának nyoma sem volt a Volánon, amely egyből nekiesett nevesebb riválisának pénteken este. Kellett a győzelem Jan Neliba fiainak, ugyanis a Red Bull Salzburg is 41 pontot gyűjtött eddig, így közvetlen rivális az első hatba kerülésért folytatott küzdelemben.

Az első húsz perc 0-0-val zárult, igaz ebben hatalmas szerepe volt Bernd Brückler kapusnak, aki többször is nagyot védett. A második harmadban azonban már ő is tehetetlen volt Frank Banham lövésénél, aki a szélről lőtte ki a botos felsőt.

A harmadik játékrész álomszerűen indult, a kapuval szemben üresen álló Harlan Pratt centizte ki a felső sarkot a lepkés oldalon. Szinte egyből szépíthetett volna a Red Bull Salzburg, azonban egy távoli löket után a kapuvas kisegítette az amúgy jó napot kifogó Munrót.

A harmadik harmad második felét nagyon megnyomta a Salzburg, majd Daniel Wesler egy bulinál lefejelte Kyle Bailey-t, amiért egyből mehetett zuhanyozni. A hajrá kezdetén dőlt el a találkozó, emberhátrányban cserélte el magát a Salzburg, Sofron István így a kapuig korizott és kipúpozta a hálót. Nem sokkal később Benk András is betalált, de Michael Duco miatt sajnos odalett Munro kapott gól nélküli meccse.

A vége így is 4-1-es fehérvári siker lett, a Volán nagyon fontos két pont szerzett ezzel.

Eredmény – EBEL, 38. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák) 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)
Gólszerzők: Banham (22.), Pratt (41.), Sofron (54.), Benk (55.), illetve Duco (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik