Sport

Janics távozása lett az év sportmeglepetése

janics natasa (janics natasa)
janics natasa (janics natasa)

Lezárult a Sport24 Év legjobbjai szavazása. A sportmeglepetés kategóriában Douchev-Janics Natasa országváltása végzett az élen.

Két kategóriában már eredményt hirdettünk: a legvonzóbb sportolónőnek Jakabos Zsuzsannát választották olvasóink, míg a legsármosabbnak Tóth Dávidot.

Az év sportmeglepetése kategóriában toronymagasan “nyert” – 29 százalékkal, vagyis 1063 szavazattal – a kajakosok elvándorlása, közte Janics országváltásával.

A londoni olimpia után ugyanis több kajakos hölgy döntött úgy, a jövőben már nem magyar színekben kíván versenyezni: Benedek Dalma szerbként áll majd rajthoz, Paksy Tímea Ausztriában, Csipes Tamara pedig Ausztráliában kívánja folytatni.

Azonban a legkacifántosabb ügy Janics Natasáé volt: a háromszoros olimpiai bajnok is Szerbiába költözött, azonban a helyi és a Magyar Kajak-kenu Szövetség nem tudott megegyezni. Az MKKSZ nem akarta ingyen elengedni a 18-szoros világ- és 17-szeres Európa-bajnokot, a szerbek pedig nem fizetnek, így döntés még mindig nincs.

A szavazáson egyébként a második helyet szerezte meg Nagy László, aki a Barcelonát hagyta ott az MKB Veszprém kedvéért – 918 voksot kapott a kézilabdázó -, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára Michelisz Norbert – 652 szavazat -, a túraautó-vb privát világbajnoka állhatott fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik