Sport

Bryant: Öregek és lassúak vagyunk

Keserűen nyilatkozott a Los Angeles Lakers mélyrepüléséről Kobe Bryant, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 17-szeres bajnok szupersztárja.

“Ez átkozottul öreg csapat, nem tudom máshogy mondani – mondta a 34 éves játékos szerdán a Philadelphiától elszenvedett 103-99-es vereség után. – Lassúak vagyunk, beragadtunk a sárba a fiatalabb, frissebb ellenfélhez képest.”

A középiskolából rögtön a Lakershez szerződött, 17. NBA-idényét taposó Bryanten amúgy nem múlik a kaliforniaiak előrejutása, ugyanis 30,3-as pontátlagával vezeti a mesterlövészek listáját. Ezzel együtt klubja 15 győzelemnél és 16 vereségnél tart, és nem áll rájátszást jelentő helyen.

A Los Angeles kispadján a szezon elején – öt meccs után – Mike D’Antoni váltotta Mike Brownt, ám a 27 éves Dwight Howard mellett a 32 éves Pau Gasolból, a 33 éves Metta World Peace-ből és a 38 éves Steve Nashből álló sor kevéssé tudja megvalósítani az új edző gyors támadásokra épülő taktikáját.

Pedig az idősebb keret nem feltétlenül párosul lassúsággal az NBA-ben: a 21/10-es győzelmi mérleggel keleti második New York Knicks állományának 32 év feletti az átlagéletkora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik