Sport

Benedek veszi át Kemény Dénes örökségét

Csütörtökön délután ült össze a Magyar Vízilabda Szövetség nemrégiben felállt elnöksége, a napirendi téma pedig a szövetségi kapitányi poszt volt. Az elnökség december közepén úgy döntött, hogy még nem jelöli ki egyből a férfikapitányt, hanem pályázatot írt ki.

A december 28-i határidőig hárman kandidáltak a posztra: Benedek Tibor, a Debrecenben edzősködő Gyöngyösi András és a Szeged trénere, Vincze Balázs.

Az MVLSZ elnöksége csütörtökön titkos szavazáson döntötte el, ki legyen Kemény Dénes utódja. A voksok alapján a válogatott korábbi csapatkapitánya, Benedek Tibor lett a befutó.

Az új szövetségi kapitány a vlv.hu-nak adta első nyilatkozatát: “Piros betűs ünnep számomra a mai nap! Borzasztóan örülök, köszönöm szépen az elnökség bizalmát! Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar válogatott kispadján ülni. Ma még ünneplés, holnap elkezdődik a munka. A részletekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek a sajtótól, a következő néhány napra szükségem van ahhoz, hogy alaposabban fel tudjam vázolni az elkövetkező időszakot. Egy biztos: számomra mindig csak a győzelem lesz elfogadható, de ennek eléréséhez megfelelő tervek kellenek és magát a végcélhoz vezető utat is rendkívül fontosnak tartom.”

A fiatal szakember már irányította a nemzeti együttest: miután biztossá vált, hogy Kemény befejezi a válogatott élén, az év végén, a Világligában ideiglenesen megbízott szakvezetőként Benedek ült le a kispadra. Az új kapitány mérlege eddig hibátlan, ugyanis Romániát, majd a világbajnok Olaszországot is sikerült legyőznie a mieinknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik