Sport

Ben Sulsky 2012 online póker királya

Az amerikai Ben Sulsky 3.5 millió dollárt nyert 2012-ben a PokerStarson, ezzel ő lett az év online játékosa. A legnagyobb vesztő, „Zypherin” pontosan ugyanennyit bukott tavaly.

Tavaly egyértelműen Ben Sulsky volt a legsikeresebb online játékos, az amerikai zsugás 3.5 millió dollárt kártyázott össze a virtuális asztalok mögött. Egymillió dollárral többet, mint a finn Jens Kyllönen, aki a második helyen végzett. A legtöbbet az ismeretlen játékos, a „Zypherin”nicken játszó bukta, az összeg egyezik Sulsky-éval, csak más előjellel bír – írja a Poker.hu.

Minden év elején előkerülnek a tavalyi év összesített statisztikái, nincs ez másképp az online pókerrel sem. Ez alapján BenSauce123Sulsky nyerte 2012-ben a legtöbb pénzt, a teljes összeget a mára egyeduralkodóvá előlépő PokerStars termében szedte össze.

Mindezt úgy, hogy amerikai játékos lévén nem saját hazájából játszott, Sulsky Kanadába költözött a Fekete Péntek után, így távol eredeti otthonától hajtotta végre ezt a félelmetesen jó évet.

3.5 millió dollárt kártyázott össze, ami egymillióval több, mint amennyit a finn Jens „Jeans89” Kyllönen nyert tavaly. A lista harmadik helyét az ír Andrew „EireAbu” Grimason foglalhatja el, aki 2.2 millió dollár profitot termelt 2012-ben.

Természetesen a lista negatív felén is vannak játékosok, így az évek óta konstans bukó „Zyhperin” felkerülése rá nem is okozott meglepetést. Bár a nicket birtokló játékos személye ismeretlen, azt mégis sokan a Circue de Soliel tulajdonos Guy Lalibertével azonosítják, aki évek óta a „legnagyobb befizető” az online pókerben.

A második helyre a korábban szebb éveket megélt Gus Hansen került fel, aki tettével alighanem rekordot állított fel, ugyanis az elbukott 3.1 millió dollárt mind a Full Tilt Pokeren vesztette el, ami ugye egy év szünetet követően november 6-án indult újra.

Igaz nem két hónap kellett a hasonlóan nagy összeg elvesztéséhez Viktor „Isildur1” Blomnak, az egész éves rossz széria 2.6 millió dollárral karcsúsította meg a kócoshajú svéd számláját. Ezzel kiérdemelte a negatív lista bronzérmes helyét, ami aligha deríti majd jó kedvre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik