Sport

NFL: kiegyenesedő kérdőjelek, nem lesz címvédés

Eli Manning (eli manning, )
Eli Manning (eli manning, )

A New York Giants hiába nyert vasárnap az NFL-ben, nem jutott be a rájátszásba.

Eli Manningék remek mérkőzésen vannak túl a Philadelphia ellen, az Óriások ugyanis rendesen elverték szebb napokat is megélt ellenfelüket. A New York irányítója 208 passzolt yarddal és öt, touch downt érő átadással vezette 42-7-es győzelemre az övéit. Ez azonban végül mit sem ért, ugyanis a rivális Chicago Bears győzelme azt jelentette, hogy a címvédő már az alapszakasz után befejezte a szezont.

A Medvék sem lehettek boldogak újabb sikerükkel, ugyanis a Minnesota Vikings is diadalmaskodott a játéknapon. A Green Bay Packerst legyőző Minny egyik legjobbja Adrian Peterson volt, a 27 esztendős futójátékos ugyanis a történelem során hetedikként érte el az egy szezonban futott kétezer yardot. Győzelmével a Minnesota ért oda a playoffsba.

A Washington Redskins hatalmas bravúrt hajtott végre. A fővárosi együttes az utolsó alapszakasz-mérkőzésén 28-18-ra múlta felül a Dallas Cowboyst, ezzel megcsípte az utolsó PO-helyet az NFC-ben. A Rézbőrűek 3-6-os mérleggel rajtoltak az idényben, ilyen kezdés után legutóbb a Jacksonville Jaguars tudott bemasírozni a rájátszásba.

A Dallas zsinórban harmadik éve nem lesz ott a rájátszásban, így ne legyünk meglepve, ha a holtszezonban jelentős változások lesznek a keretben. Tony Romoék 8-8-al zárták a bajnokság reguláris szakaszát.

A rájátszás első hétvégéje az úgynevezett wild card-kör. Nyolc csapat küzd meg azért, hogy bejusson a főcsoport-elődöntőkbe. Ennek a hétnek a végén Indianapolis-Baltimore, Cincinnati-Houston, Seattle-Washington és Minnesota-Green Bay összecsapást rendeznek.

Eredmények – NFL, 17. forduló
Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers    17–22
Buffalo Bills–New York Jets     28–9
Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens     23–17
Detroit Lions–Chicago Bears     24–26
Indianapolis Colts–Houston Texans     28–16
New Orleans Saints–Carolina Panthers     38–44
New York Giants–Philadelphia Eagles     42–7
Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns     24–10
Tennessee Titans–Jacksonville Jaguars     38–20
Denver Broncos–Kansas City Chiefs     38–3
Minnesota Vikings–Green Bay Packers     37–34
New England Patriots–Miami Dolphins     28–0
San Diego Chargers–Oakland Raiders     24–21
Seattle Seahawks–St. Louis Rams     20–13
San Francisco 49ers–Arizona Cardinals     27–13
2Washington Redskins–Dallas Cowboys     28–18

Ajánlott videó

Olvasói sztorik