Sport

Történelmi siker az U18-as női jégkorong-válogatottól

Az U18-as világbajnokságon a magyar lányok hosszabbítás után 2-1-re megverték Németországot, így minden bizonnyal bent maradtak az A csoportban.

Már korábban is nagy sikert ért el a magyar válogatott, hiszen eddig soha nem szerepelt női együttes egyetlen korosztályban sem a világ legjobbjai között.

A mieink ráadásul helyt álltak az első, a világbajnokság egyik esélyesének tartott Kanada elleni meccsen, ugyanis “csak” 4-1-re kaptak ki.

Két gyors magyar kiállítással indult a második, németek elleni mérkőzés, de ezekből még nem született gól – írja tudósításában a jegkorongblog.hu oldal. A 15. percben aztán mégis a németek szereztek vezetést.

A második harmadot nagyon megnyomtuk, és öt perc alatt egyenlítettünk, emberelőnyben. Németh Bernadett lőtte be Huszák Alexandra és Jókai-Szilágy Kinga passzát. A harmadik harmadban a védekezés tökéletes volt, következhetett a hosszabbítás.

Ott pedig a 63. percben Huszák Alexandra megszerezte első A csoportos gólját, a gólpasszt Kiss-Simon Franciska jegyezte.

A magyar győztes találat:

Ezzel Magyarország kétpontos, Németország egypontos, tehát ha nem szerez két pontot ellenfelünk Kanadától, akkor már biztos, hogy az elődöntőért játszhatunk. Az esélyes egyértelműen Kanada. A mieink Finnországgal zárják a csoportkört.

A nyolccsapatos vb-n két négyes csoportban küzdenek a válogatottak, az első helyezettek automatikusan az elődöntőbe jutnak, míg a másodikok és harmadikok egymás ellen keresztbe játszanak a legjobb négy közé kerülésért. A két csoport utolsó helyezettje egymással küzd meg a bennmaradásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik