Sport

Simán nyertek kéziseink a románok ellen

ferfi-kezilabda-valogatott-(i)(2)(960x640)(2).jpg (férfi kézilabda válogatott, )
ferfi-kezilabda-valogatott-(i)(2)(960x640)(2).jpg (férfi kézilabda válogatott, )

A magyar férfikézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 33-27-re verte meg Romániát.

Nemzeti csapatunk öt felkészülési meccset vív a spanyolországi világbajnokság január 12-i rajtja előtt. Ennek a barátságos meccssorozatnak az első állomása Balatonfüreden volt, ahol Nagy Lászlóék a románokkal mérkőztek meg.

Egy fontos hiányzója volt a válogatottunknak, hiszen Császár Gábor hátáról anyajegyet távolítottak el. Az irányítóhoz kapcsolódó hír, hogy francia lapok információ alapján nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a Paris Saint-Germainhez igazol.

A szombati mérkőzés kezdetén egyébként fej fej mellett haladt a két válogatott, majd a románok elveszítették a fonalat, és ezt a magyar csapat remekül kihaszálta, hiszen Lékai és Harsányi góljainak köszönhetően elléptünk tőlük, és a félidőben már öt volt közte: 16-11-et mutatott az eredményjelző.

A második felvonást ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, hiszen gól gólt követetett, és a románok hibáit jól kihasználva hattal is vezettünk. A hajrában aztán a szomszédok felzárkóztak, de ekkor már mindegy volt, hiszen magabiztos játékkal tartotta az előnyt Mocsai Lajos legénysége, végül 33-27-re nyertek.

Válogatottunk vasárnap délután Szerbiával találkozik Veszprémben.

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Magyarország – Románia 33-27 (16-11)

 

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Krivokapic betalál, plusz egy román kiállítás (31-24). A hajrában a románok csak egyet tudtak belőni Liszkai védésének köszönhetően. Lékai meglőtte a 32.-et is, másfél perccel a lefújás előtt. 32-26-nál Krivokapic messziről zúdította a labdát a hálóba, majd a románok szerzik az utolsót, így 33-27-re nyert a magyar válogatott.

51-55. PERC: Nagy Kornél megint eredményes, majd szépen blokkolt Szöllősi.Újabb magyar gól, 29-23, most már szinte biztos a győzelem. Mocsai révén megvan a 30 gól.

46-50. PERC: Lékai Máté ötödik találatával 25-20 ide, majd gyors gólváltás után 26-21. Simicu gólja jelzi, nem adják fel a románok, 26-22. Szerencsére Nagy Kornél szép gólt szerzett, így 27-22 az utolsó tízpercre fordulva.

41-45. PERC: Újabb román gól és kiállítás, ez már a negyedik náluk. Simicu hetedik góljával 24-20, feljöttek négyre a románok.

36-40. PERC: Dospinescu két lerohanás góljával ötre zárkóznak a románok (19-14). Szöllősi viszont belövi a 20-at, ráadásul kiállítás a vendégeknél. Emberelőnyben Iváncsik Gergő eredményes, 21-15 az állás. Gyorsan megrázták most magukat a románok, így hármat lőttek, míg mi kettőt (23-18)

31-35. PERC: Grebenár duplája nyitja a félidőt, 18-11 ide. Lékai is betalált, majd a románok szépítettek, de maradt a 19-12. Ez így nagyon sima lesz. Simicu ráadásul mellé bombázott.

16-11-re vezet a szünetben a magyar válogatott. Jól játszik a csapat, magabiztos a vezetés.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Nagy Kornél (14-10) ismét, majd a románok szépítettek. Nagy Kornélt felöklelték, ezért kiállítás a vendégeknél: ennek az eredménye egy újabb Harsányi hetes, amivel már négy van közte. Sőt, már öt, Iváncsik szélről szerzett góljával.

21-25. PERC: Két gyors magyar gólnak köszönhetően már 11-8 ide, időt is kértek a románok. Mikler remek védése miatt nem tudtak közelebb jönni a vendégek, pláne úgy, hogy Iváncsik második góljával már három van közte. Ghita módosítja az állást 12-10-re, majd Harsányi szerez újabb gólt hetesből.

16-20. PERC: Simicu egyenlít a románoknak, fej fej mellett haladnak a csapatok. Nagy Kornél és Simicu góljai után 8-8 az állás, majd Nagy László is betalált (9-8).

11-15. PERC: Mikler!!!! Elképesztő mit művelt, a románok két ziccerét is hárította gyors egymás utánban, majd a kontrából egyenlítettünk. A románok labdavesztéséből Zubai volt eredményes, már 5-4 ide. Kiállítás a román egyenlítés után: Vadkertit ültetik le. Ennek ellenére Harsányi megszerzi harmadik gólját (6-5), majd ismét egál, de csak Zubai találatáig (7-6).

6-10. PERC: Lékai Máté szerzi a harmadik magyar gólt, majd Ghita lőtt kapufát, azonban gyorsan lőttek egyet a vendégek, 3-2. Ott az egyenlítés is, hamar felálltak a románok. Florea hetesével viszont már ott az előny, 4-3 oda.

1-5. PERC: Belemenéssel kezdenek a románok, nekünk pedig nem siker az első lövésünk, Nagy László durrantott mellé. Most viszont bent van a labda, Nagy remekül adta ki a szélre a labdát a háta mögött, érkezett Harsányi és nem hibázott (1-0). A Tatabánya szélsője szerzi a másodikat, már 2-0. Ghita szépít a románok első lövéséből, 2-1 az állás.

Teltház a balatonfüredi csarnokban. Pénteken egy meccset már lejátszottak a felkészülési tornán, akkor a szerbek legyőzték a románokat.

Előzetes: Válogatottunk Veszprémben megkezdte a felkészülést a januári világbajnokságra. A magyar csapat a spanyolországi világbajnokság január 12-i rajtja előtt öt mérkőzésen gyakorol: december 29-én a románokkal, december 30-án a szerbekkel csapnak össze Nagy Lászlóék.

Egy fontos hiányzója lesz válogatottunknak, ugyanis Császár Gábor csak január első napjaiban csatlakozik a kerethez, mivel a hátáról anyajegyet távolítottak el. Hozzá kapcsolódó hír, hogy francia lapok információ alapján nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a Paris Saint-Germainhez igazol.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Liszkai Szilveszter (Bacau, román), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélső: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapic Milorad (Cimos Koper, szlovén), Mocsai Tamás (Hannover Burgdorf, német), Nagy László (MKB Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje, szlovén)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), SzöllősiI Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Csurgó), Ngay Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik