Sport

NBA: esélyeshez méltón

Chris Paul, Blake Griffin (Chris Paul, Blake Griffin)
Chris Paul, Blake Griffin (Chris Paul, Blake Griffin)

A tengerentúli kosárlabda-bajnokság nyugati konferenciájának első két helyezettje is nyert.

A Los Angeles Clippers szédületes formában van. Vinny Del Negro a jelek szerint megtalálta a megfelelő balanszot a csapaton belül, így Chris Paulék zsinórban húzzák be a meccseket. A Los Angeles ezúttal a Boston Celticsszel meccselt, a hazaiak pedig esélyt sem adtak keleti riválisuknak.

A Clippers már a mérkőzés korai szakaszában megalapozott későbbi sikerének, így senkinek sem kellett széthajtania magát a csapatból. Az egyik kulcsember Matt Barnes volt, aki 21 ponttal szállt be a padról. A Los Angeles immáron 15 találkozót nyert meg zsinórban, így messze a legjobb formában lévő együttes a ligában.

A nyugati második Oklahoma City Thundernek nehezebb dolga volt a Dallas Mavericks ellen, hosszabbításban dőlt csak el az összecsapás. A texasiak a negyedik negyedig magabiztos előnyt dolgoztak ki, ám a rendes játékidő utolsó felvonásában az OKC fordított, így Darren Collison bravúr triplájára volt szükség a ráadáshoz. Ebben Russel Westbrook vette magához a karmesteri pálcát, a Thunder így feledtette a Miami elleni zakót. Kevin Durant negyven pontot hintett.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 111-105 – hosszabbítás után
Los Angeles Clippers-Boston Celtics 106-77

Ajánlott videó

Olvasói sztorik