Sport

Hihetetlen évet tudhat maga mögött Marvin Rettenmaier

A német Marvin Rettenmaier végleg befutott, 2012-ben négy tornagyőzelmének köszönhetően 2.5 millió dollárt kártyázott össze. Idei remek teljesítményét egy EPT Prága High Roller címmel tette kerekké.

Az év utolsó nagy tornáján, az EPT Prága High Roller versenyén a német Marvin Rettenmaier szerezte meg a győzelmet, amivel egy hihetetlenül sikeres idei évet tett maga számára teljes egésszé – írja a Poker.hu.

2012 elején rendezték az Aussie Millions versenysorozatot Melbourne-ben, ahol rögtön két fizetős helyezéssel kezdte az évet a német Marvin Rettenmaier, ami igen csak megalapozta az idei teljesítményét.

Áprilisig pénzbe ért a rozvadovi GCOP főversenyen, majd a WPT Bécs High Roller eventjén jutott először idén döntő asztalra, ahol egy ötödik helyezéssel vetette észre magát. Mindössze egy héttel később már a berlini EPT-n szerzett harmadik helyet, ami már 100 ezer dollár feletti nyereményt eredményezett számára.

Ezután következett az első igazán kiugró szereplése idén, mégpedig az EPT Monte Carlo kétezer eurós mellékversenyén menetelt első helyig, ami 118300 eurót hozott a konyhára.

Innentől kezdve nem volt megállás, Európát elhagyva, Amerikába kivándorolva hatalmas munkába kezdett Las Vegas kaszinóiban.

A munka pedig hamar meghozta gyümölcsét, meglehetősen korán jelentkezett az átütő siker, amikor is a 25 ezer dolláros WPT World Championshipen a teljes mezőnyt leigázva húzta be a bajnoki címet, ami 1.2 millió dollárral növelte bankszámlájának egyenlegét.

Ezután nem sokkal kezdődött a World Series of Poker, amin minden létező versenyen játszott, és bár rögtön az első eventek egyikén szerzett egy döntő asztalos helyezést, utána már nem igazán találta a fonalat, de így is további öt fizetős hely azért összejött számára.

Aztán el is érkeztünk augusztus elejéhez, amikor minden pókerjátékos pihenőre vonult a világbajnokság után, őt nem hagyta nyugodni a viszonylagos WSOP sikertelenség, és dühből lehozott egy WPT Ciprus főverseny bajnoki címet, ami 287 784 dollárt adott hozzá az idei remek teljesítményéhez.

Az év utolsó negyede végül nyugodtabbra sikeredett, szeptember végén két pénzbeérést jegyezhetett fel a World Series of Poker Europe sorozatán, majd egy újabb rövid kis Las Vegas-i kitérő után el is érkeztünk Prágához.

A cseh fővárosban végül hatalmasat alkotott ismét a fiatal német zsugás. A tízezer eurós High Roller versenyen impresszív teljesítményt nyújtva, félelmetesen nehéz fináléban tudott mindenkit maga mögé utasítani, és megszerezni 2012-ben a negyedik tornagyőzelmét.

Rettenmaier feltette tehát a pontot íz ’i’-re, 2012-ben egészen pontosan 2 503 015 dollárt keresett a kártyaasztaloknál. A fiatal német zsugás örökre beírta magát a póker történelemkönyveibe, és már közelíti az örökranglista legjobb 100 főjét, jelenleg a 130. helyen áll. Ezen minden bizonnyal jövőre javítani fog pár pozíciót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik