Sport

Ez is az USA: kirúgták a hónap edzőjét

Avery Johnson (avery johnson)
Avery Johnson (avery johnson)

Menesztette Avery Johnson vezetőedzőt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets.

Billy King, a klub igazgatója azt nem közölte a csütörtöki bejelentéskor, hogy ki lesz az utódja, az a biztos egyelőre, hogy az eddigi másodedző, P.J. Carlesimo veszi át ideiglenesen Avery Johnson helyét.

A csapat jól kezdte a szezont, de utóbbi 13 mérkőzéséből csak hármat nyert meg, így 28 találkozó után ötvenszázalékosra rontotta a mérlegét. A Brooklyn Nets legközelebb pénteken a Charlotte Bobcats gárdájával találkozik.

Johnson elküldése egyébként meglepő is, meg nem is: sztárcsapat állt össze Brooklynban, amivel az eddigi 14-14 győzelem, vereség mutató a jelek szerint elfogadhatatlan. Ugyanakkor hét éve nem állt ilyen jól az együttes 28 meccset követően, valamint semmilyen előszele nem volt a menesztésnek, sőt a szakembert novemberben még a hónap edzőjének választották…

King egyébként a napokban még azt mondta, hogy elégedettek a Kis Generális becenévre hallgató Johnson munkájával, ám a csapat sztárirányítója, Deron Williams már kritikus hangot ütött meg az utóbbi időben. Legutóbb, amikor az ördöngös fazonszabász kritizált egy edzőt, akkor Jerry Sloan 23 év után elhagyta a Utah Jazzt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik