Sport

Alulmaradtunk sportdiplomáciában

Sapa Fehérvár Av 19 (sapa fehérvár av 19, sapa fehérvár, olimpija ljubljana, )
Sapa Fehérvár Av 19 (sapa fehérvár av 19, sapa fehérvár, olimpija ljubljana, )

Elutasította az EBEL a Sapa Fehérvár AV 19 szerda esti Ljubljana ellen elvesztett mérkőzést követő kérelmét. Id. Ocskay bírói műhibára hivatkozva szerette volna újrajátszani a meccset.

Szerdán este vitatott körülmények között 2-1-re nyert az Olimpija Ljubljana Székesfehérváron. A záró harmadban Kovács Csaba eresztett meg messziről egy lövést, amely a jégről felpattanva a hálóba vágódott, ám a játékvezetők hosszas videózást követően úgy látták, hogy a korong nem volt bent. Ugyanakkor a televíziós közvetítés – valamint a távirati iroda helyszínen tartózkodó tudósítja is – megerősítette, hogy egyértelműen bent volt a korong.

Így 2-0-helyett 1-0 maradt az eredmény, majd ezt követően kettőt is berámolt a Ljubljana és elvitte a két pontot. A mérkőzést követően a magyar klub vezetése műhibára hivatkozva óvást nyújtott be, amit a klub facebook-oldalán közzétett legfrissebb hírek szerint már meg is tárgyalt az Erste Bank Jégkorong Liga (EBEL) vezetése és elutasította azt. Az EBEL megerősítette a pályán elért, 2-1-es Olimpija Ljubljana-győzelmet.

“Takarásban voltam a lövés pillanatában, ezért nem láttam teljesen tisztán” – nyilatkozta Kovács Csaba a klub honlapjának. “Azt viszont már érzékeltem, hogy mozog a háló, amiből egyértelműen arra következtettem, hogy gólt lőttem. Biztos voltam benne, hogy a játékvezetők megadják a találatot, de mégsem így történt. Nem is értem, hogy lehet ekkorát hibázni ilyen szinten” – mérgelődött a csatár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik