Sport

Bírói hiba után kapott ki a Volán, megóvja a meccset

A Ljubljana rövid időn belül másodszorra is győzni tudott a Sapa Fehérvár AV19 csapatának otthonában az EBEL-ben. A Volán újrajátszást akar!

A fehérváriak az első harmadban Frank Banham emberelőnyös góljával szereztek vezetést, majd a második felvonásban tartották az előnyt.

A záró harmadban Kovács Csaba eresztett meg messziről egy lövést, amely a jégről felpattanva a hálóba vágódott, ám a játékvezetők hosszas videózást követően úgy látták, hogy a korong nem volt bent. Ugyanakkor a televíziós közvetítés – valamint az távirati iroda helyszínen tartózkodó tudósítja is – megerősítette, hogy egyértelműen bent volt a korong.

Ezt követően a szlovénok egyenlítettek, majd négy perccel a vége előtt a két csapat vasárnapi mérkőzésén kétszer is eredményes, az NHL-es Detroit Red Wings kötelékébe tartozó Jan Mursak találatával eldöntötték a találkozót.

Két nap után másodszor vitte el a két pontot a Raktár utcából a szlovén csapat.

FRISSÍTÉS:

Késő este aztán a csapat Facebook-oldalán megjelent a hír, miszerint a magyar csapat kéri a meccs újrajátszását.

“A Sapa Fehérvár AV19 vezetése bírói műhiba miatt óvást nyújtott be az Olimpija Ljubljana elleni meccsen meg nem adott szabályos góllal kapcsolatban, és kéri a mérkőzés újrajátszását! Az erről szóló levelet – a SportKlub videójával együtt – elküldtük az EBEL-nek!” – szólt a közlemény.

Eredmény – EBEL Liga:
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana (szlovén) 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)
gólszerzők: Banham (17.), illetve McBride (47.), Mursak (56.)

A meg nem adott gól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik