Sport

A dzsúdós, aki három rekesz sörrel született

Ungvari-Miklos(6)(960x640)(1).jpg (ungvári miklós, )
Ungvari-Miklos(6)(960x640)(1).jpg (ungvári miklós, )

Tízgyermekes ceglédi családból lett olimpiai ezüstérmes. Főállása, a cselgáncs mellett lovagol, motorozik, maratonit fut, keresztel, beteg gyerekeken segít. Példaképe Bruce Lee, a japánoknál is japánabb. Nagy arc.

Balról karfiolfül, középen állandóan mosolygó-vigyorgó fej, jobbról még egy karfiolfül – így néz ki szemből Ungvári Miklós. Le sem tagadhatná, hogy cselgáncsos. Pláne, hogy a jobb cimpát tetoválás díszíti, egyetlen szó: dzsúdó. Nem, nem japán betűkkel. Nem is mai magyarul. Hanem rovással. „Magyarok vagyunk, nem?! De!” – így indokol Miki.


Miki

Az úgy volt, hogy hosszú ideje fűzte hősünket tetkóra egy Hollandiában élő „varrós” haverja. „Nagy mágus, New Yorkban is dolgozott. Minden testrészre tetovált már. Ugye érted, mindenhová?!” Csak épp fülre nem. Márpedig Miki füle kuriózum, porrá zúzta benne a porcot a sport, onnan a karfiolosodás. „Egy végigheinekenezett amszterdami este után mondtam neki igent” – szól ma a vallomás.

Ha kíváncsi a londoni ezüst történetére, a késsel lékelt combra, a sportautóval ugrató Ungvári Mikire, olvassa el karácsonyi portrénkat az FN24-en. Ajánljuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik