Sport

Elbukta a rájátszást a Steelers

pittsburgh steelers (pittsburgh steelers, )
pittsburgh steelers (pittsburgh steelers, )

A profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának utolsó előtti, 16. hetén az Amerikai Főcsoportban minden kérdés eldőlt.

Északon ki-ki meccset vívott egymással a Pittsburgh Steelers és a Cincinnati Bengals, az utolsó szabadkártyás, úgynevezett wild card helyért, hiszen az már korábban kiderült, hogy a csoportot a Baltimore Ravens nyerte. Jobb helyzetből a Benglas várhatta a találkozót, hiszen egy győzelemmel többet szereztek, mint a megtépázott, és vezéreit vesztett Steelers.

Ráadásul már 10-0-ra is vezettek Daltonék, de a sárga-feketék ledolgozták ezt a hátrányt és sikerült egyenlíteniük. Így a döntés az utolsó pillanatokra maradt, amikor a Bengals mezőnygól-távolságig jutott: Josh Brown pedig nem hibázott 43 yardról, így a Cincinnati megnyerte a meccset, és ezzel együtt bejutott a rájátszásba. Az AFC-ben egyébként minden hely elkelt, a Baltimore, a New England, a Denver és a Houston csoportgyőztesként, a Cincinnati és az Indianapolis wild card helyen jutott tovább.

Az NFC-ben ezzel szemben sokkal bonyulaltabb a helyzet, hiszen csak a nyolcból csak négy csapat kiléte biztos: az Atlanta megszerezte az első kiemelt helyet, a Green Bay pedig csoportgyőztes, míg a San Francisco és a Seattle wild card helyezettnél rosszabb már biztos nem lehet. A legnagyobb csata a keleti csoportban zajlik, ahol a Dallas, a New York Giants és a Washington egy győzelemre van egymástól: a Redskins kilenc, a másik két együttes nyolc sikerrel áll, így Robert Griffin III-ék vannak előnyben az utolsó forduló előtt, melyben ki-ki meccset játszik majd a GIants az Eagles-szel, a Cowboys pedig a Redskinsszel.

Eredmények – NFL, alapszakasz, 16. hét
Detroit Lions–Atlanta Falcons 18-31
Green Bay Packers–Tennessee Titans 55-7
Carolina Panthers–Oakland Raiders 17-6
Miami Dolphins–Buffalo Bills 24-10
Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 10-13
Jacksonville Jaguars–New England Patriots 16-23
Kansas City Chiefs–Indianapolis Colts 13-20
Dallas Cowboys–New Orleans Saints 31-34 /hosszabbítás után/
Philadelphia Eagles–Washington Redskins 20-27
Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams 13-28
New York Jets–San Diego Chargers 17-27
Houston Texans–Minnesota Vikings 6-23
Denver Broncos–Cleveland Browns 34-12
Arizona Cardinals–Chicago Bears 13-28
Baltimore Ravens–New York Giants 33-14
Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 42-13

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik