Sport

A Lakers után Spanyolországba igazolt Somogyi

A 222 centis magyar center a spanyol másodosztályú Leyma Basquet Coruna együttesénél folytatja, egy hónapos szerződést kötött velük.

A nyáron a Los Angeles Lakers színeiben hivatalos NBA-s előszezon mérkőzéseken is pályára lépő Somogyi Gergely az egy hónap után meghosszabbíthatja majd a szerződését – írja a kezdo5.hu szakportál.

A Leyma a 14 csapatos spanyol másodosztályban a 6. helyen áll, a magyar lesz a gárda negyedik légiósa, aki január 4-én már bemutatkozhat a Forca Lleida elleni találkozón.

Somogyi a Zuglói Sasokban, majd a Honvédban nevelkedett, de az egyetemet az Egyesült Államokban végezte. Santa Barbarában pattogtatott, majd jelentkezett az idei NBA-draftra, de nem váltasztották ki.

Végül meghívást kapott a Los Angeles Lakers nyári táborába, és ott 1,2 pontot és 1,6 lepattanót, valamint 1 blokkot hozott találkozónkként, 7,2 játékperc lehetőséggel átlagban. Le is szerződtette a Los Angeles-i együttes erre az időszakra. A magyar válogatottba is meghívta őt Rátgéber László, de nem tudott hazajönni a Lakers miatt.

A végleges keretszűkítések után nem került be a 15-ös keretbe, Somogyi így hazajött és a Szolnoki Olajjal hozták szóba, de végül nem kötöttek vele szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik