Sport

Kosárlabda: győri diadal Krakkó ellen

Szombaton 18 órakor az év utolsó mérkőzését játssza a Hat Agro-UNI Győr.

A bravúros Euroliga-találkozót követően nem lesz egyszerű a feladat a DKSK ellen az egyetemi csarnokban, de a lényeg, hogy begyűjtse a csapat a két pontot, mellyel gyakorlatilag bebiztosítja az alapszakasz második helyét. Nem mellékesen pedig győzelemmel búcsúztatná az évet a gárda.

Fűzy Ákos vezetőedző: “Diósgyőrben nagyon meg kellett izzadnunk a sikerért, s biztos vagyok benne, ezúttal sem adja olcsón a bőrét a Miskolc. Nekünk hazai környezetben azonban nem lehet más a célunk, mit az újabb győzelem. A Krakkó elleni meccs biztos a lábakban lesz, bár pénteken igyekszünk regenerálódni. Nagyon oda kell figyelnünk a mérkőzésen, most nem szabad úgy elaludnunk, mint tettük azt idegenben, mikor mínusz tizennyolcról kellett feljönnünk. Az volt egyébként a szezonban az egyik, ha nem a legszebb feltámadásunk. Ha nyernénk szombaton, akkor elmondhatjuk, összességében szép őszt zártunk, s megteremtettük egy csodálatos tavasz alapjait.”

Nagy-Bujdosó Nóra csapatkapitány: “Kevés időnk lesz felkészülni, de egyrészt szeretnénk kellemes szájízzel és sikerélménnyel a hátunk mögött elmenni a rövid pihenőre, illetve szurkolóinkat karácsony előtt szeretnénk egy újabb szép győzelemmel megajándékozni.

Tapodi Péter klubigazgató arról beszélt, miért követi egymást ilyen hamar a két találkozó: “Ne higgye senki, hogy amatőrök vagyunk, de az Euroliga-meccs adott volt a tévéközvetítés miatt, míg a bajnokit nem játszhattuk vasárnap a karácsonyi ünnepek miatt. Gondolnunk kellett ugyanis az idegenlégiósokra is, akik egy vasárnapi meccs esetén csak másnap tudtak volna elutazni, vagyis szenteste napján kellett volna repülniük. Kis túlzással a fa alá estek volna be. Ezt mi sem szerettük volna, ezért játszunk három nap alatt kétszer.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik