Sport

A Volán szétlövéssel verte a listavezetőt

sapa fehérvár av19 (sapa fehérvár, jégkorong, benk andrás, sapa fehérvár av19, ebel)
sapa fehérvár av19 (sapa fehérvár, jégkorong, benk andrás, sapa fehérvár av19, ebel)

Az EBEL-listavezető Vienna Capitals ellen a rendes játékidőben 3-3-ra végzett a Sapa Fehérvár, a hosszabbítás után pedig jobban bírta idegekkel.

A jó formában, és az osztrák jégkorong-bajnokságban 31 forduló  után a 6. helyen álló székesfehérvári csapat a listavezető bécsi együttest fogadta pénteken.

A magyar csapat a 15. percben Frank Banham góljával szerezte meg a vezetést, de ezt a 18. percben Phillipe Lakos kiegyenlítette, így az első harmad 1-1-gyel végződött. Pocsékra sikeredett a második harmad, ezt 2-0-ra hozta a Capitals, Olsson és Schiechl szerezte a gólokat.

1-3-ról kellett tehát felállnia a Sapának, és ez végül sikerült is: a 47. percben ismét Banham, majd a 49. percben Sofron István volt eredményes. A vége 3-3 lett, következhetett a hosszabbítás, de mivel ott nem esett több gól, végül a büntetők.

Vas Márton kezdte a párbajt, de Weinhandl hárított, a túloldalon Olsson is a kapu fölé emelt. Banham következett, de ő sem tudott túljárni az osztrák kapus eszén, szerencsére Keller lövését is fogta Munro. Sofron és Soares is hibázott, jöhettek az újabb próbálkozók, ám a hetedik körig senki nem járt eredménnyel. Ekkor Kovács Csaba állt a korong mögé és a rávezetés után a hálóba bombázott (4-3).

Eredmény – EBEL, 32. forduló

Sapa Fehérvár AV19 – Vienna Capitals 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 0-0) – szétlövéssel

További eredmények:

Red Bull Slazburg – Dornbirn 12-3
Villach – Innsbruck 4-1
Znojmo – Medvescak Zagreb 2-4
Linz – Graz 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik