Sport

Gyurta: Meglepett, hogy én nyertem

gyurta dániel (ingyenes, gyurta dániel, )
gyurta dániel (ingyenes, gyurta dániel, )

Az év férfi sportolója Vajda Attila örökébe lépett, ennek pedig nagyon örül. Risztov Éva szerint teljesítménye megkoronázása az elismerés.

Ahogyan arról beszámoltunk, a nőknél Risztov Éva, a férfiaknál Gyurta Dániel, a csapatok versenyében a Dombi-Kökény kajak kettes olimpiai bajnok páros lett az év versenyzője a Magyar Sportújságírók Szövetsége szavazása alapján.

A Sportcsillagok Gálaestjén a legjobb szövetségi kapitány Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott kapitánya lett. A további díjazottakat itt lehet elolvasni. A legjobbak nyilatkozata:

Gyurta Dániel, az év férfi sportolója:

“Nagyon meglepett, hogy én nyertem a szavazást, hiszen négyen is olimpiai bajnokok lettünk egyéni számban, éppen ezért nagyon nehéz dolguk lehetett a sportújságíróknak. Különösen nagy elismerés olimpia évében a legjobbnak lenni és örülök, hogy ebben a tekintetben nagyon jó barátom, Vajda Attila örökébe léptem.”

Risztov Éva, az év női sportolója:

“Ez a díj az év megkoronázása számomra. Az utóbbi években otthon néztem mindig a díjátadót és akkor nem gondoltam volna, hogy valaha még részt veszek rajta. Külön szeretnék köszönetet mondani annak a versenybírónak, aki tavaly kizárt a világbajnokságon, mert ez plusz motivációt adott, hogy elérjem a céljaimat.”

A Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó, az év csapata:

Dombi Rudolf:

“Örülünk, hogy a sportújságírók úgy látták, mi vagyunk a legjobb csapat Magyarországon. Úgy gondolom, hogy az idén ezt sikerült bebizonyítanunk.”

Kökény Roland:

“Kicsit nagyképűen azt mondhatom, hogy számítottunk erre a mai elismerésre, miután ebben az évben a legfontosabb versenyeket sikerült megnyernünk.”

Mocsai Lajos, az év szövetségi kapitánya:

“Ez a díj a visszaigazolása annak a harminc évnek, amelyet a kézilabdasportban eddig eltöltöttem. Ahhoz, hogy ezúttal engem láttak a legjobbnak, az is hozzájárult, hogy a kézilabda katartikus élményekkel ajándékozza meg a szurkolókat.”

Széles Sándor, az év edzője:

“Bevallom, nem is annyira titkon reménykedtem, hogy én is megnyerhetem a szavazást, de Dani sikerében biztosabb voltam. Mindenesetre óriási elismerése ez a közös munkánknak, most pedig új kihívást kell találnunk, hogy Dani a csúcson maradhasson.”

A Sport24 is keresi az év legjobbjait, ráadásul nálunk lehet szavazni a csapatok kategóriában a női kézilabda-válogatottra is, ők Eb-bronzérmet szereztek nemrég. Ezen kívül keressük a legszebb sportolónőt és a legvonzóbb férfi sportolót is. Szavazni és NYERNI itt lehet!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik