Sport

Erdei orosz ellenféllel bunyózhat márciusban

Dmitry Sukhotsky (Dmitry Sukhotsky)
Dmitry Sukhotsky (Dmitry Sukhotsky)

Úgy néz ki, majd kétéves kényszerszünet után jövő év tavaszán újra ringbe léphet Erdei Zsolt.

A profiboksz.hu információi szerint márciusban, egy négyes félnehézsúlyú torna keretében lépne legközelebb ringbe Erdei Zsolt. A korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett magyar ökölvívónak olyan régen volt meccse – 2011. június 5., Byron Mitchell, KO – , hogy gondolkodott a visszavonuláson.

Már a jövőbeni elfoglaltsága is rajzolódik, hiszen novemberben Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke bejelentette, 2013 szeptembertől Erdei Zsolt tölti majd be a szövetség szakmai igazgatói tisztségét.

Úgy néz ki, addig azonban bunyózik még legalább két gálán. A hírek szerint tavaszi ellenfele az orosz Dmitry Sukhotsky lenne és ha sikkerrel veszi az akadályt, akkor júniusban az Edwin Rodriguez vs Jean Paul Mendy mérkőzés győztesével nézhet farkasszemet.

A tornát a Lou DiBellával – aki egyben Erdei és Rodriguez promótere is – jó kapcsolatokat ápoló Showtime televízió fogja közvetíteni.

Dmitry Sukhotsky 31 éves, 181 centis orosz ortodox felállású bunyós.  2005 óta profi bunyós és eddigi 21 meccséből 19-et nyert meg (14-et kiütéssel) és mindössze kétszer kapott ki. Igaz mindkétszer akkor, amikor kimerészkedett Oroszországból. Legutóbb idén júliusban az amerikai Cornelius White verte egy teljesen egyoldalú meccsen pontozással Las Vegasban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik