Sport

Ketten távoznak a Viditől

A sikeres Európa-liga szereplés után kapósak a Videoton FC labdarúgói, Renato Neto, és Walter Lee sem tér vissza Fehérvárra.

Két légiós középpályásától megválik a Videoton: a spanyol Walter Fernandes Balufo a KSC Lokeren FC-hez, a brazil Renato Neto pedig a szintén belga KAA Genthez kerül. Utóbbi futballista kölcsönben szerepelt a piros-kék együttesben, és új állomáshelyén is a Sporting Lisboa játékosaként számítanak rá.

A 23 esztendős Walter Lee 2011 nyarán érkezett Székesfehérvárra, és akkor kétéves szerződést írt alá. A Videotonnál töltött másfél idény alatt 33 bajnoki, öt Magyar Kupa-, kilenc Ligakupa-mérkőzésen és két Szuperkupa-döntőn lépett pályára, melyeken három gólt szerzett. Játszott tavaly a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtező mindkét mérkőzésén, valamint az idei Európa Liga-sorozat 12 találkozójából tízen.      

A 21 éves Renato Neto 2012 júliusban került a Videotonhoz egy évre kölcsönbe a lisszaboni Sportingtól. Az ősz során 14 bajnokin és két Ligakupa-meccsen jutott szóhoz, azokon két gólt szerzett, az Európa-Ligában nyolcszor lépett pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!