Sport

A kézis lányok miatt hagyományt bontana a szövetség

kezilabda-valogatott(960x640).jpg (női kézilabda válogatott, )
kezilabda-valogatott(960x640).jpg (női kézilabda válogatott, )

A Magyar Kézilabda Szövetség azt kezdeményezi, hogy az év legjobb sportolóit csak december 31. után szavazzák meg a szövetségek és a sajtó képviselői.

Bronzérmet szerzett a női kézilabda-válogatott vasárnap a szeriai Európa-bajnokságon, így hét év után nyert ismét világversenyen érmet, a naptári év egyik legnagyobb sportsikerét elérve.

Igaz ez még akkor is, ha idén rendeztek egy olimpiát, ahol a férfi válogatott 4. helyen végzett. Mocsai Lajos csapata jelölt a Sportcsillagok Gálaestjén (csütörtökön rendezik a Syma csarnokban), a sportújságírók szavazatai alapján bekerült az év három legjobb csapata közé.

A jelölés és a szavazás már régen lezárult akkor, amikor a női válogatott még az Eb-n jeleskedett, ez rendre így is van, hiszen a női Eb-t és vb-t egyaránt decemberben rendezik.

A szövetség szerint nem ideális, hogy a nagy bravúrt ebben az évben elérő csapat kimarad a jelölésből. Ugyancsak probléma, hogy az MTI felkérésére a sportágai szövetségeknek december elejéig meg kell nevezni az adott sportág legjobbjait.

Vetési Iván, a kézilszövetésg elnöke egy keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kezdeményezik a hagyományos eljárás módosítását, már csak azért is, mert decemberben más rangos eseményeket is tartanak, gondoljunk csak a rövid pályás úszó-világbajnokságra.

A következőket kezdeményezi az MKSZ:

– mind a Magyar Sportújságírók Szövetsége Év Sportolója szavazás, mind az MTI kezdeményezésére az év sportágankénti legjobbjainak megválasztása 2013-tól kezdve december 31-ével záruljon;

– az igazságosabb elbírálás érdekében 2013-tól az Év csapata szavazásban a hagyományos értelemben vett csapatsportágak (labdajátékok) képviselői vehessenek részt, a többi sportág (itt például a kajak-kenura gondoltak) legjobbjai az Év egysége címet nyerhessék el.

A Sport24 szavazásán mindenesetre lehet a női kézilabda-válogatottra szavazni az Év legjobb csapata kategóriában! Ehhez nem kell mást tenni, mind IDE KATTINTANI, és leadni a voksot a lányokra (vagy másra), a szavazással nyerni is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik