Sport

A BÁV Zrt. vezérigazgatója mindenkit megvert

Kulcsar-Krisztian(960x640).jpg (kulcsár krisztián, szényi péter, vívás)
Kulcsar-Krisztian(960x640).jpg (kulcsár krisztián, szényi péter, vívás)

A vasárnap zárult országos vívóbajnokság legnagyobb meglepetését a pekingi játékok után visszavonult, és azóta csak hobbiszinten vívó Kulcsár Krisztián szolgáltatta.

Kulcsár Krisztián már 21 évesen 1992-ben ezüstérmet szerzett a barcelonai olimpia párbajtőr csapatversenyén. Aztán 2004-ben Athénban ismét. 2007-ben Szentpéterváron egyéni világbajnok lett, mindezek mellett közgazdasági és jogi diplomát szerzett. Bármilyen furcsa – Magyar Bajnok  eddig még nem volt.

Manapság a Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt., közismeretebb nevén BÁV Zrt. vezérigazgatója – mellesleg 41 évesen is vissza-visszajárt a vívóterembe amúgy hobbiszinten hetente egyszer – hétvégétől már egyéni országos bajnoknak is mondhatja magát.

“Bevallom, hogy nem számítottam bajnoki címre. Bár egész nap jól ment a vívás, mégis csak akkor hittem el, hogy nyerhetek, amikor az elődöntőben legyőztem a címvédő Boczkó Gábort – mondta a döntőt követően Kulcsár, aki 41 évesen szerezte meg első egyéni aranyérmét.

“A pekingi olimpia után befejeztem a pályafutásomat, csak ritkán, kedvtelésből jártam le a vívóterembe. Aztán Halla Péter, a Vasas szakosztályának párbajtőr-vezetőedzője megkért, hogy a bajnokságon segítsek a csapatnak. Nagyon tehetséges fiatal párbajtőrözői vannak a Vasasnak, de kellett melléjük egy rutinos vívó is. Szeptembertől hetente egyszer jártam edzésre, az elfoglaltságaim miatt többre nem jutott időm. Igazából a csapatversenyre készültem, hogy ott segítsem a klubot, az egyéniben azért indultam el, hogy belerázódjak a vívásba” – adott némi hátteret a “vezérigazgató úr” a bajnoki címhez vezető út motivációjáról.

Kulcsár szerint nem kritikája a magyar férfi párbajtőrmezőnynek, hogy 41 évesen nyerni tudott. “A párbajtőrvívás sajátossága, hogy idős korban is nyerhet valaki, de szinte a semmiből is berobbanhat az élmezőnybe egy fiatal tehetség. Úgy látszik, én későn érő típus vagyok, hiszen egyéni világbajnokságot is 36 évesen nyertem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik