Sport

Tízezer szerb ellen megyünk a bronzéremért

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, kézilabda, görbicz anita, )
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, kézilabda, görbicz anita, )

A magyar női kézilabda-válogatott Szerbia ellen szerezheti meg az Európa-bajnokság harmadik helyét, de nagyon nehéz dolga lesz Belgrádban.

A magyar női nemzeti együttes negyedik alkalommal lép pályára Eb-bronzmeccsen, kétszer (1998-ban és 2004-ben) sikerült megnyerni a harmadik helyért vívott találkozót, egy alkalommal viszont elbuktunk.

A mieink 30-19-re kaptak ki a norvég együttestől pénteken az elődöntőben, a meccs elején még volt esély a bravúrra, később viszont a sokkal koncentráltabb ellenfél nagyon odatette magát. A szerbek Montenegróval vívtak hallatlanul izgalmas elődöntőt, amely az utolsó másodpercekben dőlt el az önállósodott Montenegró javára (26-27).

A szerbek, akik most nagyjából 10 000 drukker által lesznek segítve és védve a Kombank Arénában, 2001-ben bronzérmesek lettek a kontinenstornán, de akkor még montenegróiak is szerepeltek a csapatban.

Sasa Boskovic csapatának számunkra legismertebb tagja az az Andrea Lekic, aki a Győri Audi ETO KC játékosa.

Hogy a norvégok elleni nagy vereség után képes lesz-e felállni a padlóról a magyar válogatott, még nem tudjuk. Az biztos, hogy a skandinávok elleni 11 gólos vereség után Tomori vagy éppen Szucsánszki is a játékvezetőkre panaszkodott. Karl-Erik Böhn szövetségi kapitány pedig nehezményezte, hogy Heidi Löke, a norvégok világklasszis beállósa nyilvánosságra hozta, hogy kapcsolatuknak vége szakadt.

Erre semmiképpen sem foghatunk majd semmit a bronzmeccs után, hiszen rendelkezésre állt egy teljes nap a regenerálódásra.

A találkozó 14 óra 30 perckor kezdődik, a játékvezetők Fehéroroszországból érkeztek, Gusko és Repkin. A mérkőzést az M1 élőben, a Sport24 pedig szöveges élőben közvetíti. A döntőt Norvégia és Montenegró 17 órától vívja.

A két csapat eddigi meccsei az Eb-n:

A szerb válogatott Eb-mérkőzései

Csoportmérkőzések:

-Norvégia 26-28
-Ukrajna 25-23
-Csehország 28-24

Középdöntő:

-Svédország 23-23
-Dánia 29-26
-Franciaország 18-17

Elődöntő:

-Montenegró 26-27

A magyar válogatott Eb-mérkőzései:

Csoportmérkőzések:

-Horvátország 27-28
-Németország 24-21
-Spanyolország 32-31

Középdöntő:

-Montenegró 26-28
-Románia 25-19
-Oroszország 25-31

Elődöntő:

-Norvégia 19-30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik