Sport

Ramzi Jelassi az EPT Prága főverseny bajnoka

eurókötegek (euró, )
eurókötegek (euró, )

Esélyeshez méltóan szerezte meg a győzelmet Ramzi Jelassi az European Poker Tour Prága főversenyén, a svéd játékos 835 ezer eurót vághatott zsebre.

A nyolcfős finálét rendezték az EPT Prága 5 300 eurós főversenyén tegnap, az élről Ramzi Jelassi rajtolhatott, aki esélyt sem adott ellenfeleinek, osztás nélkül húzta be a bajnoki címet, így 835 ezer euróval gazdagodott – írja a Poker.hu.

Az év utolsó nagy eseményének, az EPT Prága főversenyének zárónapját, azaz a nyolcfős döntő asztalt rendezték a cseh főváros Hilton szállodájában. Az 5 300 euró nevezési díjú Main Event fináléjának kezdetén Ramzi Jelassi birtokolhatta a legtöbb zsetont.

A döntőben nem igazán volt ismert játékos, főleg online profik tették ki a nyolc zsugást. Elsőként Mark Herm búcsúzott, majd őt követte Aleh Plauski és Sergey Kuzminskiy.

Az ötödik helyre a spanyol David Gomez ért oda, aki az egész versenyt egy oroszlánjelmezben játszotta végig, a kabalás viselet pedig 196 ezer eurót eredményezett számára.

Négy főnél még mindig Ramzi Jelassi állt az élen, de szorosan követte őt Sotirios Koutoupas, aki a negyedik helyen ejtette ki a korábbi chipleader brit Ben Warringtont.

A három még versenyben lévő játékos megpróbált alkut kötni, de nem sikerült megállapodni a fennmaradt nyeremények elosztásáról, így folytatódott a játék, aminek első áldozata a holland David Boyaciyan lett, a bronzérem 310 ezer eurót ért.

A párbajt Jelassi és Koutoupas játszhatták, előbbi nagy előnnyel vezetett, amit nem is adott ki a kezéből, az utolsó partiban Jelassi A-J lapokkal ment allin, Koutoupas némi meglepetésre T-9 kombinációval adott meg, és az A-5-4-T-K boardon kitartott a jobb indulókéz.

Ramzi Jelassi tehát rajt-cél győzelmet aratott, 835 ezer eurót tehetett zsebre, míg Koutoupas 510 ezer euróval „vigasztalódhatott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik