Sport

Letaszították Norvégiát a trónról

Milena Knezevic (milena knezevic)
Milena Knezevic (milena knezevic)

Montenegró női kézilabda-válogatottja kétszeri hosszabbításban legyőzte a címvédőt és megnyerte a szerbiai Európa-bajnokságot.

A bronzcsatához hasonlóan a finálé is nagy csatát hozott, csak itt kevesebb gól esett. A montenegróiak az első félidőben egy góllal meg tudtak lépni ellenfelüktől, ám a címvédő norvég együttes a második felvonásban ledolgozta minimális hátrányát, kilenc másodperccel a rendes játékidő vége előtt mentette hosszabbításra a találkozót.

A az első ráadásban sem tudtak ellépni egymástól a csapatok, pedig Montenegró már három góllal is vezetett. A második hosszabbításban Norvégia is vezetett, ám az utolsó három gólt a montenegrói hölgyek dobták és végül 33-31-re nyertek. Milena Knezevic tíz találattal járult hozzá csapata aranyérméhez.

Az olimpiai ezüstérmes montenegróiak – soraikban a Győrben légiós Jovanka Radiceviccel és az érdi Sara Vukceviccel – először lettek a földrész legjobbjai. A torna legeredményesebb játékosa az aranyérmes csapatban szereplő Katarina Bulatovic lett 56 találattal.

Mint ismert, a dobogó legalsó fokára a házigazda Szerbiát hosszabbításban legyűrő magyar válogatott ért oda.

Eredmény – női kézilabda-Európa-bajnokság, döntő
Montenegró-Norvégia 34-31 (12-11, 24-24, 28-28) – kétszeri hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik