Sport

Cseh és Hosszú is nagy hajrával lett második

cseh-laszlo(210x140)(3).jpg (cseh lászló, )
cseh-laszlo(210x140)(3).jpg (cseh lászló, )

Cseh László rossz kezdés után szédületesen jó hajrával ért oda a 200 méteres pillangóúszás második helyére a törökországi rövidpályás úszó-világbajnokságon. Hosszú Katinka is a végét nyomta meg a 200 gyorsnak, ő is ezüstöt nyert.

Négy egyéni versenyzőnk, valamint 4×100-as férfi vegyesváltó váltotta meg a jegyét délelőtt az esti döntőkbe a törökországi rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Elsőként Bernek Péter lépett rajtkőre, ő a 200 méter hátúszás fináléjában olyan klasszisokkal mérte össze az erejét, mint például az amerikai Ryan Lochte. Honfitársunk már az elején odatette magát, sokáig a negyedik helyen tempózott, végül a japán Hagino nyúlt be jobban, így az ötödik lett (1:51.24). A világbajnoki címet a lengyel Kawecki nyerte meg, Lochte lett a második, Murphy pedig a harmadik.

Lochte egyébként bő negyedórával később megnyerte a 100 vegyest. Az amerikai egyébként ismét megmutatta, miért is sokak kedvence: a 200 hát díjátadója után egyszer csak fogta magát, kiugrott a nézők közé és egy kisfiúnak ajándékozta az érmét. Nem semmi.

A következő magyar úszó, aki medencébe csobbant az Cseh László volt, aki a harmadik legjobb idővel jutott be a 200 pillangó döntőjébe. Cseh rosszul kezdett a fináléban, féltávnál csak a mezőny második feléhez tartozott, ám a második 100 métert hihetetlenül megnyomta a magyar klasszis és a második helyre ért be (1:51.66). Elképesztő úszás volt! A japán Kaneda nyerte meg a számot.

A női 200 gyorson Jakabos Zsuzsanna (aki legjobb idővel kvalifikálta magát), valamint Hosszú Katinka éremszerzésében bízhattunk. A magyar lányok kissé lassan kezdtek, miközben az egyes pályán Allison Schmitt szépen lerázta a mezőnyt és végül nagyon simán nyert is. Na de Hosszú a tőle megszokott nagy hajrával odaért a második helyre (1:54,31), így egy újabb éremmel gazdagította törökországi termését. Jakabos csak a hetedik lett (1:55.13).

A világbajnokság utolsó versenye a 4×100 férfi vegyesváltók versenye volt, a mieink a Bernek Péter, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik négyessel vágtak neki a távnak. A magyar fiúk odatették magukat becsülettel, az ötödik hely környékén csaptak be a célba, ám végül kizárták őket, minden bizonnyal rosszul sikerült az egyik váltás. A számot a Lochte fémjelezte amerikai négyes nyerte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik