Sport

“A jobb csapatnak volt szerencséje”

női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )
női kézilabda válogatott (női kézilabda válogatott, )

Karl Erik Böhn, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya büszke Eb-bronzot nyerő csapatára. Örömszavak a vasárnapi meccs után.

Amint arról írtunk, drámai csatában, hosszabbítást követően sikerült legyőzni a házigazda szerb válogatott a kézilabda-Európa-bajnokság vasárnapi bronzmeccsén. A meccs egyik hőse, Rédei-Soós Viktória szerint élete legjobb találkozóján van túl – jó időpontra időzítette -, de többen is extrát nyújtottak.

Természetesen Karl Erik Böhn, a mieink norvég kapitánya is elégedett volt a látottakkal: “Nagyon büszke vagyok a játékosaimra azért, amit ezen a tornán és a bronzmérkőzésen is mutattak. Fantasztikus csata volt a mai, az a csapat nyert, amelynek a kapusa előbb kapta el a fonalat a hosszabbításban. Tipikus bronzmeccs volt, sok góllal.”

Rédei-Soós Viktória: “Azt hiszem, ez volt életem mérkőzése. A norvégok elleni vereség után is tudtuk, hogy erősek vagyunk, és most megmutattuk, hogy a szerbek ellen saját közönségük előtt is tudunk nyerni.”

Tomori Zsuzsanna: “Nagyon együtt volt a csapat, az sem zavart minket, hogy a szerbek a legvégén egyenlítettek. A hosszabbításban is volt olyan, aki képes volt gólt dobni közülünk. És a végén a jobb csapatnak volt szerencséje.”

Vérten Orsolya: “Bíztam benne, hogy nem esünk kétségbe, amikor a végén jött az egyenlítés. Összeszedtük magunkat, fejben is ott voltunk a hosszabbításban. Nagyon bíztam magunkban, és az egész tornán mutatott teljesítményünknek is örülök.”

Szekeres Klára: “Élvezetes meccs volt belülről is, sok góllal. Büszke vagyok a csapatra. Az akarat döntötte el a bronzérem sorsát. Tudtuk, hogy extrát kell nyújtanunk, ha éremmel akarunk hazamenni.”

Görbicz Anita: “Két vereség után össze kellett magunkat kapni, de ez sikerült. Mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak. Sajnos, sokáig nem jól védekeztünk és a kapusok sem jeleskedtek, ám Kissnek a hosszabbításban már remekül ment. Rédei-Soós is parádés volt, őt mindenképpen ki kell emelni.”

A szerb kapitány csalódottan értékelte a hetven percet: “Sajnálom, hogy nem tudtunk érmet szerezni saját szurkolóink előtt, mert az egész tornán remekül játszottunk. Most egy picivel szerencsésebbek voltak a magyarok” – mondta Sasa Boskovic, a szerbek szövetségi kapitánya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik