Sport

Kulcsár a nyugdíjból visszatérve nyert

Kardban Benkó Réka és Szilágyi Áron, tőrben Varga Gabriella és Szabados Kristóf, párbajtőrben pedig Révész Júlia és Kulcsár Krisztián győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, melyen ketten védték meg a címüket.

Tavalyi sikerét Benkó és a londoni olimpián aranyérmes Szilágyi ismételte meg, előbbi egyébként negyedik, utóbbi pedig harmadik egyéni bajnoki elsőségét gyűjtötte be. Benkóhoz hasonlóan negyedszer nyert Varga Gabriella.

A legnagyobb meglepetést a pekingi játékok után visszavonult, hobbiszinten “vívogató” Kulcsár Krisztián szolgáltatta remek szereplésével.

“Negyvenegy évesen szereztem első egyéni bajnoki címemet, de hát én későn érő típus vagyok, világbajnok is 36 évesen lettem” – utalt 2007-es szentpétervári győzelmére.

A négy londoni olimpikon közül Szilágyi mellett a tőröző Mohamed Aida jutott be a legjobb négy közé, ő harmadik lett. A párbajtőröző Szász Emese és Imre Géza viszont már a 16 között befejezte versenyét. Előbbit a későbbi győztes Révész Júlia állította meg.

A férfi kardozóknál a negyeddöntőben szenvedett vereséget Gémesi Csanádtól Nemcsik Zsolt, illetve Szilágyitól nagy küzdelemben Decsi Tamás.

A versenyeket már pénteken elkezdték az előcsatározásokkal, szombaton pedig a 32-es táblán zajlottak az asszók. Vasárnap, az ob harmadik napján a csapatversenyeket rendezik az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban, illetve a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!