Sport

Kemény Dénes szövetségi elnök lehet

Kemény Dénes (kemény dénes)
Kemény Dénes (kemény dénes)

A magyar férfi-vízilabdaválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kemény Dénes elvállalta a jelölést a vízilabda-szövetség elnöki posztjára.

A MVSZ vasárnapi tisztújító közgyűlésén dönt arról, ki lesz ezentúl a szövetség első embere. Mivel Kemény is jelölt a posztra, így könnyen elképzelhető, hogy a szövetségi kapitányi poszt után újabb fontos tisztséget tölt majd be.

A válogatottat 16 éven át dirigáló Kemény a vlv.hu-nak elmondta, több csapat is jelezte, szeretné, ha ő lenne a szövetség elnöke a következő időszakban, bár korábban arra is gondolt, hogy máshol keres magának egy kispadot, vagy visszatér az állatorvosi hivatáshoz.

„Természetesen nem hagyott nyugodni az a lehetőség, hogy most más poszton, más szinten folytathatom azt, amit eddig csináltam, a győzelem, a siker hajszolását. Érzelmileg sokat jelentett, hogy akik velem tudták, akarták elképzelni a jövőt, ezt érzékletesen tudatták velem, és ez erőt adott” – mondta Kemény Dénes.

Jelöltként elkészítette négyéves elnöki programját a szakember: „Elsősorban az utánpótlás kérdését szeretném sokkal magasabb szintre helyezni a fontossági skálán. Új, egységes rendszer kialakítását tervezem a tehetséggondozásban. Nagyon fontos a sportági marketing erősítése, ebben sok lehetőség van, különösen a női szakág területén, mert valljuk be: eddig a lányok az eredményekhez képest eléggé homályban maradtak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik