Sport

Dánia ért oda az ötödik helyre

Dánia (dánia, )
Dánia (dánia, )

Dánia női kézilabda-válogatottja eredményesebb második félidejének köszönhetően 32-30-ra nyert Oroszország ellen az Európa-bajnokságon.

Mind a két együttes megfiatalított kerettel érkezett a szerbiai kontinenstornára, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy már a jövő csapatát építik a 2016-os riói olimpiára. Ez a két együttes feszült egymásnak az Európa-bajnokság 5. helyéről döntő mérkőzésen, a győztes azonban csak a sikernek örülhetett a találkozót követően, ugyanis az ötödik pozíció nem ér világbajnoki részvételt.

Az első félidő elején 4-4-ig nem engedték meglógni egymást a csapatok, majd az oroszok váltottak sebességet, így a 11. percben már négy góllal is vezettek. Dánia szép lassan megkezdte a felzárkózást, majd a szünet előtt pár másodperccel be is fogta ellenfelét, Gravholt találatának köszönhetően 15-15-nél érte a csapatokat a félidő.

Fordulás után gyorsan magához ragadta a kezdeményezést Dánia, de a 40. percben már újra az oroszok vezettek. A folytatásban kicsit megléptek az oroszok, de az északi hölgyek visszajöttek a meccsbe, a hajrát pedig négygólos előnyből várhatták. A végére csak kettőre olvadt a két együttes közti különbség, de az oroszok már nem tudtak egyenlíteni, Dánia 32-30-ra nyert és az ötödik lett.

Burgaard és Norgaard-Osterballe nyolc-nyolc találattal vette ki a részét a dán sikerből.

Eredmény – női kézilabda-Európa-bajnokság, az 5. helyért:
Dánia-Oroszország 32-30 (15-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik