Sport

Női kézilabda: kijutottunk a világbajnokságra

karl-erik böhn (karl-erik böhn, )
karl-erik böhn (karl-erik böhn, )

Mivel Szerbia megverte Dániát az Európa-bajnokságon, a magyar válogatott egyenes ágon kvalifikálta magát a világbajnokságra.

Hiába kapott ki a magyar nemzeti csapat 31-25-re az oroszoktól a szerbiai kontinenstorna csütörtöki játéknapján, a mieink számára örömhírrel végződött a nap.

Szerbia ugyanis 29-26-ra megverte Dániát a másik középdöntős csoportban, ezzel bejutott Norvégia mellett a legjobb négy közé. A mi csoportunkból hazánk válogatottja mellett Montenegró jutott tovább. Az Európa-bajnokságról két kvótát lehet szerezni a világbajnokságra.

Mivel a vb-t Szerbia rendezi, a címvédő pedig Norvégia, ez a két kvóta a balkáni állam, és Magyarország válogatottját illeti. Végleg visszakerültünk tehát a női kézilabda élvonalába.

Ami pedig az oroszok elleni meccset illeti: végül éppen hat  gól lett a differencia, ez az oroszoknak elegedhetetlen volt azért, hogy az 5. heylért játszhassanak. A mieink pihentették kulcsjátékosaikat, és szombaton a verhetetlennek tűnő norvégok ellen megmutathatják, hogy megérte.

Női kézilabda-Eb, program, szombat:

Az 5. helyért:

Dánia – Oroszország (12 óra)

Elődöntő:

Norvégia – Magyarország (14 óra 30 perc)
Szerbia – Montenegró (17 óra)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik