Sport

Madaras és a Recco Szuperkupa-győztes lett

Ellentmondást nem tűrő magabiztossággal nyerte meg az európai Szuperkupát a Savonával szemben a Pro Recco csapata.

Nem volt kérdéses, hogy a nemrég anyagi nehézségekkel küzdő, de talán ebből kilábaló olasz sztárcsapat, a Pro Recco megnyeri-e a trófeát.

Ugyanis a Savona a második negyed 5. percében, 0-6-nál lőtte az első gólját (ötméteresből), és már 8-1 is volt az állás Madaras Norbertéknek. A Recco éppen Savonában nyerte meg az Olasz Kupát vasárnap.

“Nagyon boldog vagyok és az egész csapat nagyon örült ennek a győzelemnek. A meccs végén sokkal jobban ünnepeltünk, mint vasárnap, mert az Olasz Kupa döntője után tudtuk, hogy jön még ez a meccs is. Féltem attól, hogy elaltat minket a hétvégi győzelem, de azért mindenki tisztában volt azzal, hogy ez egy Szuperkupa.

Ahhoz, hogy ide eljuss, már eleve nyerni kell valamit, LEN Kupát vagy Euroligát. Keveseknek adatik meg, hogy egyáltalán csak egyszer is játsszanak ilyen meccsen pályafutásuk során. Ezt nemcsak hogy felfogta mindenki, annál is több történt: átérezte, s ettől kicsit átszellemülten játszott az egész csapat” – mondta a vlv.hu oldalnak Madaras Norbert, aki két gólt szerzett a meccsen.

Madarasnak jó hete van, ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség őt választotta meg az év legjobb játékosának.

Eredmények – vízilabda Európai Szuperkupa:

Savona – Ferla Pro Recco 7-14 (0-4, 2-4, 4-3, 1-3)

Savona: Antona, Alesiani, Damonte, Petrovics 1, E. Colombo, Rizzo 2, M. Janovic 2, Fulcheris, Bianco, Mistrangelo, J. Colombo, Deserti 2, Rolle.

Pro Recco: Tempesti, Lapenna, Madaras 2, Mangiante, Luongo 2, Felugo, Giacoppo 1, Figlioli 4, Figari 2, Fiorentini 1, Aicardi 2, Gitto, Pastorino.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik