Sport

Fábiánné és tanítványai a Vasashoz szerződtek

A Vasas SC-hez szerződött Fábiánné Rozsnyói Katalin kajakos mesteredző és tanítványai, többek között a négyesben olimpiai ezüstérmet nyert Tóth Dávid, Pauman Dániel és Kulifai Tamás.

A fővárosi piros-kék klub honlapja szerint – a korábban az MTK-t elhagyó – tréner és hat tanítványa 2016-ig, azaz a riói olimpiáig kötelezte el magát az egyesülethez, melynél a kajak-kenuval 19-re bővült a szakosztályok száma.

Fábiánné Rozsnyói Katalin a szerződés aláírását követően arról beszélt, számára az volt a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között tudja megkezdeni az ötkarikás felkészülést versenyzőivel.

„Az elmúlt hetek egyeztetései, az az empátia, amelyet személy szerint én és a csapatom kapott a Vasas elnökétől és munkatársaitól, engem megnyugtatott, hogy jó döntést hoztunk” – nyilatkozta a honlap szerint a szakember, aki korábban azért távozott az MTK-től, mert a klub a sokadik általa adott határidőre sem fizette ki neki és tanítványainak járandóságukat.

Markovits László, a Vasas elnöke örömtelinek nevezte a kajakosok érkezését, s egyben jelezte, hogy a szerződés és az újabb szakosztály létrehozása egy koncepciónak az eredménye. A Vasasnál ugyanis a londoni játékok után úgy döntöttek, hogy lehetőségeikhez mérten megpróbálnak nyitni olyan egyéni sportágak irányába, melyek hazai és nemzetközi szinten is sikeresek. Ennek köszönhető az is, hogy kedden a világbajnok úszó, Hosszú Katinka írt alá az egyesülethez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik