Sport

Kizárták a bajnokságból a Kecskemét csapatát

kse határozat (kecskeméti kse, )
kse határozat (kecskeméti kse, )

Biztossá vált, hogy nem folytathatja a bajnokságot a Kecskeméti KSE férfi-kézilabdacsapata. A szövetség kizárta a csapatot a felszámolási eljárás miatt.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az áprilisban indított felszámolási eljárás zárásaként a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elindította a felszámolást a Kecskemét NB I.-es férfi-kézilabdacsapatát üzemeltető cég ellen.

A KSE egy ideje már ifistákkal állt ki a bajnokságban, anyagi nehézségei igen jelentősek voltak. Mivel a csapat egy 800 ezer forint plusz áfa összegű tartozást nem tudott ezen a héten kiegyenlíteni a szövetség felé, a szervezet felfüggesztette a KSE indulási jogát.

Most pedig már megszületett a jogorvoslati lehetőséget is kizáró határozat, amelynek értelmében a csapatot a szövetség minden versenyrendszeréből kizárta.

A KSE-t üzemeltető cég önkormányzati tulajdonú kft. volt, korábban a kosárlabdacsapatot és a röplabdacsapatot is működtette. Ők azonban nyáron külön cégekbe, majd klubokba szerveződtek, így őket nem érinti a súlyos döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik