Sport

Szerbek ellen mennek a debreceniek

gyöngyösi andrás (gyöngyösi andrás)
gyöngyösi andrás (gyöngyösi andrás)

Szerdán az olaszországi Savonában sorsolta össze az Európa-kupa legjobb négy csapatát az Európai Vízilabda Szövetség (LEN).

A LEN honlap beszámolója szerint a Debrecen a szerb Radnicki Kragujevácot kapta, míg a másik párban összekerült a két olasz csapat, az RN Savona és a Rari Nantes Florentia.

A Debrecen az elődöntőbe jutásért a Dinamo Moszkvát győzte le otthon 13-9-re, míg a visszavágón csak 8-5-re kapott ki, így összesítésben 18-17-tel ment tovább.

Az talán örömhír, hogy a második számú kontinentális sorozat elődöntőjében Gyöngyösi András legénysége elkerülte az olaszokat, de ettől még nem lesz könnyebb a döntőbe jutás, hiszen az új idényre alaposan megerősítették a Kragujevácot.

Az első mérkőzést január 23-án, Szerbiában rendezik, a visszavágót pedig február 6-án játsszák a hajdúsági városban.

“Jobb lett volna, ha a két olasz csapat egyikét kapjuk, de sajnos nem sikerült. Ami azonban biztos, annak, aki európai kupát akar nyerni, bármelyik együttest le kell tudnia győzni, másképp nem lehet eredményt elérni” – mondta Gyöngyösi András, aki szerint az, hogy bejutottak a négy közé, szép dolog, de még többre vágynak:

“Más célunk nem lehet, mint kupát nyerni. Az elődöntőben idegenben kezdünk, ami jelen esetben szerencse, mivel nagyon jó csapat az ellenfél. Úgy gondolom, hogy a szerb vízilabdát nem kell nagyon elemezni és bemutatni senkinek, a Kragujevac jó csapat, de mi is tudunk jól játszani” – jelentette ki a debreceniek szakvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik