Sport

Példátlan magyar sportsiker

valkusz máté (valkusz máté, )
valkusz máté (valkusz máté, )

Hatalmas szenzáció Miamiban: a teniszutánpótlás egyik legrangosabb versenyén, a Nike Junior Tour világdöntőjében Valkusz Máté állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Valkusz Máté a 14 évesek döntőjében a második helyen kiemelt brit Jay Clarke-ot győzte le. Az NJT világdöntőn korábban olyan tenisz fenoménok győztek, mint Rafael Nadal és Juan Martín Del Porto.

A finálét kétszer is meg kellett szakítani eső miatt, így nem volt könnyű dolga a fiataloknak. A játékosok közös döntésével a mérkőzést kemény pályáról salakra vitték át a második szettben, ami új lendületet adott Valkusznak, aki a 6-3-ra elbukott első szett után 6-3, 6-4-re hozta a következő két játszmát úgy, hogy a döntő szettben 3-0 is vezetett brit ellenfele. Szakemberek egybehangzó véleménye szerint minden idők legjobb és legizgalmasabb NJT döntője volt ez.

A magyar csapat U12-es versenyzői, Kéki Márk és Aranyosi Anna az első körben estek ki, míg az U14-es lányok csoportjában Stollár Fanny és Gálfi Dalma a negyeddöntőig jutottak.

A Nike Junior Tour egy különleges tehetségkutató program, amelynek célja a legjobb fiatal teniszezők felkutatása és mentorálása szerte a világon. A programnak köszönhetően olyan sportcsillagot ismerhetett meg a világ, mint Rafael Nadal, aki pályája kezdetén háromszor is győzedelmeskedett a nemzetközi döntőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik