Sport
Noi-kezilabda-valogatott(2)(430x286)(1).jpg (női kézilabda-válogatott, )

Görbicz: a románok lenéztek minket

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2012. 12. 12. 07:04

Amiben csak titkon reménykedtünk, a magyar csapat az utolsó mérkőzéstől függetlenül elődöntős az újvidéki Európa-bajnokságon. Nyilatkozatok a románok elleni diadalt követően.

Hétfőn este Újvidéken valami frenetikus játékkal 25-19-re elvertük a román nöi kézilabda-válogatottat. Ki hitte volna mindezt az Európa-bajnokság első, Horvátország ellen elvesztett mérkőzést követően??? Akkor és ott többekben megkondult a vészharang. Mert ellendrukkerből mindig akad egy-kettő.

Leginkább a norvég szövetségi kapitány szükségességét kérdőjelezik meg. Még a tegnapi fényes sikert után is volt olyan hozzászólás, amely a szövetség e döntését ostorozza: “Az biztos, hogy óriási mákja van azzal, hogy a Magyar csapat kapitánya lehet! minden erőlködése ellenére is hozzák a meccseket, továbbra is tartom, hogy a második hely kudarc még a kebbel (Karl Erik Böhn nevének rövidítése – a szerk.) együtt is!” – írja dodi17 a kezi.hu-n.

Holott a kapitány becsülettel végzi a dolgát. Ne feledjük egy újjáalakított válogatottal dolgozik, amely teljesítménye egyrészt lehet hullámzó, másrészt csapatjátékról lévén szó, mindig akad egy ellenfél is a pályán, amelyik éppen azzal a céllal lép parkettre, mint a magyar csapat – meg szeretné nyerni a meccset.

Böhn mester ettől függetlenül nyugodtan teszi a dolgát és érthetően boldog volt a mérkőzést követően. “Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen rendkívül fontos meccsen tudott győzni. Mindenkit dicséret illet, remekül játszottak a lányok, a csapat. A védelmünk nagyon jól működött, és ennek nagy szerepe volt abban, hogy nyerni tudtunk” – nyilatkozta a mérkőzést követően.

És ha már védekezés. A montenegrói meccset követően eltiltása miatt éppen onnan esett ki a belső magas fal egyik fontos láncszeme Tomori. A helyette játszó másfél hónapja még orosz állampolgár, Triscsuk Krisztina azonban remekül pótolta, tökéletesen illeszkedett Szekeres mellé.

“A védekezés volt a döntő a játékunkban, ennek köszönhetünk mindent, no és persze annak, hogy támadásban szép es okos megoldásaink voltak. Ehhez jött még egy kiváló kapusteljesítmény. Igazi csapatkent működtünk” – mondta Triscsuk, és igaza van.

A válogatott valami hihetetlen dinamikával, jó értelembe vett agresszivitással, amúgy norvég válogatottra jellemző módon hatástalanította a román akciók zömét. A válogatott kapusa Kiss Éva 36 lövésből 17-et hárított, ami 47 százalékos parádés mutatót eredményezett. “Rettenetesen boldog vagyok, valószínűleg életem legfontosabb mérkőzése volt a mai. Soha nem felejtem el, és örülök, hogy segíteni tudtam a csapatnak!” – “dalolta” lelkesen a pályáról lefele menet és az ugye alapvetés, ha egy csapat jól védekezik, akkor a kapusnak is könnyebb dolga van.

Aki még tartást adott a csapatnak az Vérten és Görbicz. Előbbi 8/7-es lövés / gól mutatóval, 88 százalékos hatékonysággal a legeredményesebb volt, míg utóbbi ezen a téren minimálisan elmaradt ugyan (15/6/40 százalék), mégis maga az a tény, hogy pályára lépett, nagyot húzott a csapaton. “Ahhoz képest, hogy mennyire legyengített ez a fránya vírus, egész jól éreztem magam a délelőtti edzésen – mondta Anita még a szállodában. Az egész Európa-bajnokságra jellemző, hogy mi tizenheten, bárki is lépjen közülünk pályára, óriási erőt képviselünk, és mindig vannak többen, akik húzzák a csapatot. A románok lenéztek bennünket, és a meccs elején, amikor vezettek, túlzottan megnyugodtak. Miután megfordítottuk az állást, biztos voltam benne, hogy nyerünk!”

Csütörtökön Oroszország ellen még játszunk egy csoportmeccset, de annak eredményétől függetlenül a csapat már készülhet az elődöntőre.

Eredmények:

A csoport mérkőzései:

Magyarország – Románia 25-19 (14-12)
Spanyolország-Oroszország 25-25 (13-14)
Németország-Montenegró 27-20 (14-9)

A csoport állása:
1. Magyarország 6 p (107-99), 2. Montenegró 6 p (101-10), 3. Németország 3 p (94-93) 4. Oroszország 3 p (99-102), 5. Spanyolország 3 p (105-108), 6. Románia 3 p (91-95)

Az II-es középdöntő csoport további programja:
2012. december 13., csütörtök:
16:15 Spanyolország-Montenegró
18:15 Németország-Románia
20:15 Magyarország-Oroszország

A középdöntő első két helyezettje jutott az elődöntőbe, a 3. helyezett az 5. helyért léphet pályára a helyosztón.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.