Sport

A legjobb csapat: női kézilabda-válogatott

Kategória: A legjobb csapat: női kézilabda-válogatott.

Női kéziseink a németekkel együtt jutott ki a kontinenstornára a selejtezőcsoportból. Görbiczék azonban nem kezdték jól a szerbiai Európa-bajnokságot, hiszen a horvátoktól egy peches góllal kikaptak. A második meccsen azonban már felénk billent a mérleg, és sikerrel vettük a németek elleni akadályt, ami azonnal középdöntőt ért, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a spanyolokat is két vállra fektettük.

A középdöntőben ismét egy győzelem, egy vereség következett: Montenegró megvert minket, mi viszont a románokat intéztük el, ami elődöntős szereplést ért, függetlenül az oroszok elleni meccs eredményétől.

Az elődöntőben kikaptunk a norvégoktól, de a bronzmeccsen a belgrádi katlanban a házigazda szerb válogatott ellenn óriási hittel és kitartással kiharcolták a lányok a bronzérmet. Ezzel 2005-ös világbajnoki bronzérmet követő hét szűk esztendő után nyert újra érmet a női kézilabda-válogatott.

A magyar válogatott Eb-kerete: Kiss Éva, Herr Orsolya, Bódi Bernadett, Kovacsicz Mónika, Rédei-Soós Viktória, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Triscsuk Krisztina, Szamoránsky Piroska, Cifra Anita, Klivinyi Kinga, Szekeres Klára, Tomori Zsuzsanna, Vérten Orsolya, Vincze Melinda, Pastrovics Melinda, Orbán Adrienn, Szabó Valéria, Bulath Anita.

Kategória: A legjobb csapat: női kézilabda-válogatott

Női válogatottunk tízedik alkalommal kvalifikálta magát a kontinensviadalra. 2000-ben aranyérmet szereztünk, de két bronz is gazdagítja az éremkollekciót. A magyar csapat eddigi legrosszabb eredménye a 10. hely volt – 1996, 2010 -, de ezt már most túlszárnyalta a válogatott.

Jelenlegi szövetségi kapitány: Karl Erik Böhn

Eredményei:
– olimpiai ezüstérem (Sydney 2000)
– világbajnoki aranyérem (1965)
– Európa-bajnoki aranyérem (2000)
– Európa-bajnoki bronzérem (2004)
– világbajnoki bronzérem (2005)

– Európa-bajnoki bronzérem (2012)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik