Sport

Izgalmas meccsen jutott tovább az Olaj

Ernests Kalve (ernests kalve)
Ernests Kalve (ernests kalve)

A Szolnoki Olaj kosárcsapata hazai pályán nyert a Temesvár ellen, így továbbjutott az EuroChallenge Kupa F csoportjából. A Körmend méretes zakótba szaladt bele és kiesett a sorozatból.

Az előző szezonban még a Final Fourban vitézkedett a Tisza-parti legénység, a mostani rossz forma azonban az EuroChallenge-ben is jellemző az Olajra, amely a keddi meccs előtt mindössze két győzelmet tudhatott magáénak az F csoportban. Az egyiket épp a Temesvár ellen szerezte a Szolnok, így joggal bízhattunk egy újabb győzelemben.

Már a hivatalosan hétfőn kinevezett Neno Asceric vezette csatába az Olaj játékosait, akik mintha vért ittak volna a találkozó előtt, ugyanis az első negyedben keményen védekezett és rendkívül hatékonyan támadott a hazai csapat. A 25-8-as első tíz perc után már nem volt olyan rózsás a folytatás, 10-0-val indított a Temesvár, Sehovic triplája hozta meg az első szolnoki pontokat a negyedben, amelyet végül 14 egységgel bukott el az Olaj.

A harmadik negyedben nagy küzdelem volt a Tiszaligetben, egy ideig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd meg tudott lépni a Szolnok. A záró felvonásban fontos pillanatokban sikerült bravúrkosarakat szereznie a hazaiaknak, így biztosan őrizték előnyüket. A Temesvár a végsőkig küzdött, így nagyon szoros és élvezetes volt a hajrá, ám végül a magyar együttes megnyerte a mérkőzést, 77-71 lett a vége. Ernests Kalve 32 ponttal, nyolc lepattanóval és négy gólpasszal volt a mezőny legjobbja.

Asceric így győzelemmel debütált a szolnoki kispadon, ráadásul csapata is továbbjutott az EuroChallenge Kupában.

Mindeközben a Körmend hazai környezetben fogadta a német Oldenburg ellen, ám a magyar együttes nagyon rosszul kezdett, 27-9-re veszítette el az első negyedet. A csoportleső német gárda a folytatásban is esélyeshez méltón játszott, a Körmend csak az utolsó negyedet tudta megnyerni, de a találkozót simán elbukta, 90-67-re nyert a német együttes. A Körmend a harmadik lett a csoportban, így búcsúzott a sorozattól.

Eredmények – EuroChallenge Kupa, F csoport, 6. forduló

Szolnoki Olaj – BC Timisoara 77-71 (25-8, 15-29, 18-17, 19-17)

LAMI-VÉD Körmend – EWE Baskets Oldenburg 67-90 (9-27, 12-19, 20-24, 26-20)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik