Sport

Frissen honosított orosz játékos pótolja Tomorit

Triscsuk Krisztina (triscsuk krisztina, )
Triscsuk Krisztina (triscsuk krisztina, )

Az EHF másodfokon helybenhagyta a Fegyelmi Bizottság elsőfokú döntését, ennek értelmében az átlövő egy mérkőzésre szóló eltiltása életbe lépett. Helyére Triscsukot nevezte a kapitány. Görbicz viszont jobban van, ő egy-két perc erejéig talán vállalja a játékot a románok ellen.

Tomori Zsuzsa a montenegróiak ellen 28-26-ra elvesztett mérkőzés 40. percében előbb sárga lapot kapott, majd reklamálásért pirosat, amiért az EHF egy meccsre eltiltotta. A magyar csapat fellebbezett, mostani másodfokú döntésével ezt utasította el a testület – adta hírül a szövetség a válogatott facebook oldalán.

A magyar válogatott szinte azonnal bejelentette első cseréjét az Európa-bajnokságon: Vincze Melinda helyett Triscsuk Krisztina került a keretbe, akinek nyilván Tomori megfelelő helyettesítése lesz a feladata a védelem közepén mindenképpen. (A torna alatt további két cserelehetőség áll rendelkezésére.) A másfél hónapja honosított orosz származású átlövő első válogatott meccsére készülhet.

Jó hír ugyanakkor, hogy Görbicz Anita vírusos betegségéből felépülőben van. Hétfő délután már edzett, így elképzelhető, hogy a legjobb négy csapat közé kerülés szempontjából létfontosságú, este 20.15-kor kezdődő mérkőzésen egy-két perc erejéig pályára léphet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik