Sport

Böhn kapitány videóval megy a bírók ellen

karl-erik böhn (karl-erik böhn, )
karl-erik böhn (karl-erik böhn, )

Karl Erik Böhn a Montenegró elleni meccs bírói tévedéseit egy DVD-re rögzítette, amelyet elküld a szövetség vezetésének.

A szerbiai női kézilabda Európa-bajnokságon vasárnap Montenegró duplán elvert minket. Egyrészt ugye a meccsen 28-26-ra, másrészt a játék közben – amúgy izomból. A leginkább gyepált játékosunkat Tomorit ráadásul egy meccsre – a ma esti románok elleniről – el is tiltotta az európai szövetség reklamálás miatt.

Természetesen a magyar csapat vezetése hétfő délután fellebbezett, de hiába. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány ugyanakkor más módját is beveti a tiltakozásnak – összeállított egy videót a két cseh bíró által “benézett” montenegrói szabálytalanságokról, az evidens bírói tévedésekről. A mozi nem rövid…

“Hogy ebbe az irányba menjen a kézilabda, ahhoz nem fogok asszisztálni. Apró csalás, ha a hatoson belül sétafikálnak a montenegróiak, de ahhoz épp elég, hogy eldöntse a meccseiket. Ha a síkfutásnál rálépsz a vonalra, azonnal kizárnak, itt mindent meg lehet csinálni” – mondta a Nemzeti Sportnak elég idegesen az amúgy rendre nyugodt norvég edző, utalva a videó egyik fő témájára, a büntetlenül megúszott hatoson belüli védekezésre.

“Emellett ütéseket, kétkezes lökéseket engedtek el a bírók: tényleg meg akarják várni, hogy egyszer valaki súlyosan megsérüljön egy ilyen eset után? Elküldöm ezt a felvételt az EHF-nek is, remélem történik valami” – magyarázta a kapitány.

Ne szépítsük, a két cseh játékvezető nem hoz szerencsét a magyar csapatnak. A horvátok ellen elbukott nyitómeccset is sajátos stílusban vezették ellenünk, de Montenegró ellen nincs jobb szó rá, elvezették a meccset. Ekkora tévedéseket követően más sportágakban simán hazaküldik a bírókat…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik