Sport

Tomorit egy meccsre eltiltották

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, női kézilabda válogatott, )
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, női kézilabda válogatott, )

A magyar átlövő a montenegróiaik elleni Eb-középdöntős mérkőzésen reklamálásért kapott piros lapot.

Az Európai Kézilabda Szövetség első fokon egy mérkőzésre tiltotta tehát el a magyar játékost. A kézilabdázó a Montenegró elleni mérkőzés 40. percében kapott piros lapot. A Magyar Kézilabda Szövetség fellebbez a döntés ellen.

A mieink parázs meccset vívtak Montenegró ellen, már 7 góllal is vezetett az ellenfél, de a csereemberek játékának hála egyenlítettünk 22-22-nél. A végén nyertek Bulatovicék egy három piros lapot hozó mérkőzésen. A cseh játékvezetők vezették egyébként a horvátok elleni, szintén vereséggel végződő nyitómeccsünket is.

Amennyiben a határozatot az európai szövetség másodfokon helybenhagyja, Tomori Zsuzsanna nem léphet pályára a magyar csapat keddi, Románia elleni Eb-középdöntő mérkőzésén. Ez nagy érvágás lenne, ugyanis korántsem biztos, hogy a vírusos megbetegedéssel küzdő Görbicz Anita felépül a keddi, sorsdöntő mérkőzésig.

A válogatottnál volt egy csere is: Vincze Melinda helyett a nemrég honosított, fehérvári Triscsuk Krisztina került be a keretbe. A korábban vádlisérüléssel kezelt irányító-átlövőnek ez lesz a debütálása a magyar nemzeti csapatban.

A középdöntő újvidéki csoportjának küzdelmeiből még két forduló van hátra. Az olimpiai ezüstérmes montenegróiak egyelőre nem veszítettek pontot, így szinte már az elődöntőben vannak. Az erről az ágról kiadó további egy helyért a magyar, a román, a spanyol és az orosz csapat küzd. Amennyiben a magyarok nem tudnak kedden este nyerni, akkor a román, valamint a délutáni spanyol-orosz párharc győztese is reményt keltő pozícióba kerül.

“A hátralévő két ellenfelünk teljesítménye a hullámvasútéhoz hasonlítható. Vannak remek és pocsék napjaik. Kérdés, hogy velünk melyik állapotukban találkoznak. És persze az is, hogy mi milyen formában leszünk. Görbicz játékában ugyan reménykedem, de nincs sok esély rá, mert nagyon sokat fogyott az utóbbi napokban” – mondta az MTI-nek Böhn, hozzátéve: Tomoriért – aki “a montenegróiak ellen annyi ütést kapott fejre és testre, hogy egy bokszolónak is elég lett volna” – harcolnak.

“Sajnos, a játékvezetők megelégedtek annyival, hogy az első félidőben Tomoriról piros lappal kiküldtek egy játékost, de a folytatásban már elnézték az ütéseket. Erre lett mérges, és végül őt is kiállították végleg” – fogalmazott a norvég szakvezető.

Kiemelte: Triscsuk becserélésével további variációs lehetőségekre nyílik lehetőség mind az irányító, mind pedig az átlövő poszton. Hozzátette: persze ezt akkor lehetne maximálisan kihasználni, ha Görbicz és Tomori is rendelkezésre állna.

“A csapat eddig is megmutatta, hogy éles szituációban jó játékra képes. Most is ebben bízom, mert nagyon jól összekovácsolódott a gárda” – mondta Böhn.

Ha megverjük tehát a románokat kedden 20 óra 15 perctől, az oroszok pedig nem nyernek a spanyolok ellen, eléődöntősök vagyunK!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik