Sport

Hosszú Katinka váltott: a Vasasban folytatja

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

A világbajnok úszó a 2016-os riói olimpiáig a Vasas SC színeiben versenyez tovább, edzőjét is befogadja az angyalföldi egyesület.

November elején alakult újjá a Vasas SC úszó szakosztálya, amely 1945 és 2002 között – komoly sikereket elérve –, egyszer már eredményesen működött a klub keretein belül. Az úszás jelenleg a tizennyolcadik az egyesület által kínált sportági palettán. Most aláírta új szerződését a klubhoz a világbajnok Hosszú Katinka is.

“Katinka szerződtetésével, újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy hírnevünk tovább erősödjön, és kellő vonzerőt nyújtsunk a jövőben hozzánk csatlakozni kívánó fiatal úszók számára. A példaképeket nem nélkülözhetik a gyerekek, Katinka pedig eddigi eredményeivel rászolgált erre a címre. Élsport nélkül nincs utánpótlás nevelés és ez fordítva is igaz” – nyilatkozott a megállapodás után Markovits László, a Vasas elnöke.

Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője így értékelte a váltást: “London után, tudtuk, hogy változtatásra van szükség, de ezeket a döntéseket nem volt egyszerű meghozni. Az újonnan létrejött együttműködés a Vasassal nagyon ígéretes a jövőt tekintve. Ez az együttműködés biztosítja majd a szükséges feltételeket a felkészüléshez, hogy Katinka méltón képviselhesse Magyarországot a medencében”.

A főszereplő, Hosszú Katinka boldogan nyilatkozott a megállapodás részleteiről:

“Nagyon örülök, hogy sikerült az elnök úrral és a szakosztály vezetésével megállapodnom. Jó érzéssel tölt el, hogy egy ilyen komoly múlttal rendelkező, több mint száz éves egyesület színeiben folytathatom pályafutásomat, az edzőm irányításával, Shane Tusup-pal, ugyanakkor köszönettel tartozom a nevelő egyesületemnek, a Bajai Spartacus SC-nek, ahonnan indult a pályafutásom.

A Vasas jelenlegi vezetése által elért eredmények garanciát nyújtanak számomra, hogy a jövőben minden szükséges feltétel a rendelkezésemre áll majd ahhoz, hogy eredményeimmel örömet tudjak szerezni nemcsak a Vasas szimpatizánsainak, hanem valamennyi magyar sportkedvelőnek is”.

Hosszú az isztambuli rövidpályás világbajnokságra a héten már Vasas-színekben utazik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik