Sport

Görbicz a románok ellen is kimaradhat

karl-erik böhn (karl-erik böhn, )
karl-erik böhn (karl-erik böhn, )

A montenegrói és a magyar kapitány is dicsérte a mieink játékát a női kézilabda Eb vasárnapi mérkőzése után. Semmi sincs veszve.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott 28-26-ra kikapott Montenegrótól a szerbiai Európa-bajnokság középdöntőjében.

A mieienk pocsékul kezdték az olimpiai ezüstérmes elleni mérkőzést, Görbicz Anita ráadásul vírusos megbetegedése miatt nem is lehetett ott a pályán. A nagyon durva neccs aztán három piros lapot hozott, kiállították például Tomori Zsuzsannát, így leggólerősebb játékosunkat is nélkülözni kellett a találkozó nagy részében.

22-15-re is vezetett már Montenegró, de a mieink egyenlíteni tudtak a szenzációsan játszó Klivinyi Kinga, Bódi Bernadett, Kiss Éva és Szucsánszki Zita vezetésével. A végén aztán Katarina Bulatoviccsal nem tudott mit kezdeni a magyar védelem, és mivel az utolsó montenegrói támadásdnál a cseh játékvezetők nem vették el a labdát a passzív játék miatt, kikaptunk.

A magyar csapat ezzel együtt a második helyen áll a csoportban, és ha legyőzi Romániát és Oroszországot, ott lesz a legjobb négy között. Hogy Görbicz Anita játszhat-e kedden, a románok ellen?

“Reménykedünk, de kockáztatni nem fogunk. Nem sok esélyt látok, hogy a románok ellen bevethető lesz” – mondta Karl-Erik Böhn, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

“A második félidőben nyújtott teljesítményünk erőt adhat a folytatásra” – mondta a montenegrói vereség után a négygólos Kilvinyi Kinga. “A hátralévő két mérkőzésünket megnyerjük, és ott leszünk az elődöntőben.”

“Keményen küzdő magyar csapatot győztünk le” – vélekedett Dragan Adzic, a montenegróiak szövetségi kapitánya. “Amikor már azt hihettük, hogy megroppantottuk ellenfelünket, akkor állt fel, és jött újra lendületbe. Úgy gondolom, a magyarok ott lesznek a legjobb négy között, mert válogatottjuk és szakmai stábjuk is erős.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik