Sport

A Szaúdi Olimpiai Bizottság vezetőjét fogadta Borkai Zsolt

borkai nawaf (borkai zsolt, nawaf herceg)
borkai nawaf (borkai zsolt, nawaf herceg)

Magyarországra érkezett Navváf herceg (Nawaf Faisal Fahd Abdulaziz), a Szaúdi Olimpiai Bizottság elnöke, Szaúd-Arábia sportminisztere, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja.

A szaúdi elöljárót Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke fogadta a Magyar Sport Házában. A szaúdi herceg először is gratulált a magyar olimpiai csapat rendkívüli londoni szerepléséhez.

A Szaúdi Olimpiai Bizottság elnöke hosszasan méltatta a magyar sportolók sikereit. Véleménye szerint Magyarország londoni teljesítményével megerősítette előkelő helyét a sportnagyhatalmak között.

A tárgyalás egyik központi témája volt a két ország közötti sportkapcsolatok erősítése. Magyarország kiváló nemzetközi eredményeinek köszönhetően Szaúd-Arábia igényt tart a nemzetünkkel való együttműködésre a sport területén, amelynek kivitelezésére a Magyar Olimpiai Bizottságot kérte fel. A két ország közötti együttműködésben szerepelnének csereprogramok, közös felkészülések és versenyrendezések.

Nawaf Faisal Fahd Abdulaziz és Borkai Zsolt megállapodott abban, hogy a következő időszakban egyeztetnek az együttműködés részleteiről. Az együttműködési szerződést a két ország főtitkára, Mohammed Al-Misehal és Szabó Bence készíti elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik