Sport

Feltámadt, de mégis kikapott a női kéziválogatott

Szucsánszki Zita (szucsánszki zita, )
Szucsánszki Zita (szucsánszki zita, )

A magyar női kézilabda-válogatott mínusz 7 gólról állt fel Görbicz Anita, majd Tomori Zsuzsanna nélkül, de nem bírt Bulatoviccsal, így kikapott Montenegrótól.

Eredmény – női kézilabda-Eb, középszakasz, 1. forduló:

Magyarország – Montenegró 26-28 (9-15)

A másik mérkőzésen:

Románia – Spanyolország 31-26

A magyar válogatott csereemberi révén mínusz hét gólról állt fel az olimpiai ezüstérmes ellen, de végül kétgólos vereséget szenvedett a középszakasz első meccsén.

Az élő közvetítés az alábbiakban olvasható.

56-60. PERC: Hosszasan támadott a végén Montenegró, okosan, és Kiss védéseinél a kipattanókat nem tudtuk megszerezni. Szekeres gólja után 25-26-ra alakult az állás. Dokic az oldalhálóba lőtt, Szamoránszky pedig a kapuba Klivinyi álompassza után (26-26). Bulatovic, megint ők vezettek (26-27). 50 másodperc volt hátra, amikor megkapták a labdát a montenegróiak, pedig megszereztük. Megtartották, passzív volt, de nem vették el tőlük a labdát, Bulatovic meg lőtt még egyet… VÉGE, kikaptunk.

51-55. PERC: Nagy balszerencsével indul az utolsó tíz perc. Kiss nagy védése után Bulatovichoz kerül a labda, aki nem hibázik (22-24). Szucsánszki válaszol rá nagy szerencsével. A talpra állás után Montenegró is összeszedte magát, ez azt jelentette, hogy ismét két gól volt a különbség a javukra. Klivinyi a meccs embere ezzel együtt, négy gólja mellett osztja a gólpasszokat (24-25). Kár, hogy Katarina Bulatovicra nem figyelt eléggé a magyar csapat.

47-50. PERC: Bódi ejtésével már csak mínusz egy a különbség! (21-22). A 48. percben az egyenlítésért támadhatott egy lépéshiba után a magyar csapat. Vincze Melinda góljával egyenlített a magyar csapat, fantasztikus fordulat!! 22-22! Az 50. percben Radicevic hetesével ismét vezet Montenegró, Szekerest kiállítják.

46-47. PERCKlivinyi!!!! Negyedik gólja sorozatban, ráadásul Klikovacot azonnali piros lappal kizárják! Már csak három a differencia! Kettős emberelőny! A 47. percben már 20-22! Visszajött a magyar válogatott! Időt kér a montenegrói kapitány.

41-45. PERC: Harcoljatok, harcoljatok! – szól a csarnokban a lelátó. Ehhez képest Bulatovic lő gólt teljesen zavartalanul (15-22). Talán Szucsánszki Zita a legjobb a magyar csapatban, védekezésben és támadásban egyaránt jól játszik. Klivinyi a 43. percben emberhátrányból talál be, majd Kiss Éva nevét skandálja a közönség egy jó védése után. Klivinyi ismét eredményes, 17-22, majd aztán ismét. Három magyar gól egyhuzamban Klivinyitől, sőt, emberelőnybe kerültünk – 18-22!

36-40. PERC: Mehmedovicot kellett ápolni a 36. percben. Nem nagyon volt ekkor benne a mérkőzésben az, hogy a magyar csapat valamilyen csoda folytán fordítani tudna. A 38. percben Szucsánszki kapott kettőperces kiállítást, és hetest is kaptak a montenegróiak, Radicevic pedig be is lőtte a büntetőt 8. góljával (13-20). Tomori belement, Biljana Pavicevic pedig hétgólosra növelte a hátrányunkat. Tomori beszólt valamit a játékvezetőknek, azonnali piros lapot kapott!

31-35. PERC: Magyar góllal kezdődött a második félidő, ráadásul ahogy véget ért a montenegrói emberhátrány, jött a következő (11-16). Hiába, mert Katarina Bulatovic révén megint gólt kaptunk emberelőnyben. Nem megy az előnyben támadás ezen az Eb-n a mieinknek. Bódi jött be Vérten helyére a második félidőre, a 35. percre már második gólját szerezte. Az ex-győri Ana Dokic gólja zárta azonban a szakaszt (13-19).

Vége az első félidőnek!

26-30. PERC: Radicevic hetesével indult a véghajrá a félidőben (8-12), majd a 29. perc elejére megint 5 gólra nőtt a differencia. Később sem ment a támadás, folyton a falba lőtte a magyar csapat a labdát, így Dokic góljánál már 9-15 volt az állás. Bulath Anita túl alacsony volt az átlövésekhez, szélen pedig teljesen hatástalan volt a mieink játéka. Ezzel az eredménnyel zárult a félidő.

21-25. PERC: Kovacsicz szerezte az egyetlen magyar gólt, amelyet az előny alatt sikerült lőni (7-11), majd egy passzív montenegrói támadás után eladtuk a labdát. Kiss Éva ekkor nagy bravúrokat mutatott be, ennek köszönhető, hogy nem nőtt a különbség. Sőt, 11-8-ra jöttünk fel, de Szabó Valériát kiállították ezt követően.

16-20. PERC: 10-4-re vezetett Montenegró Jovanka Radicevic találatával. A 17. percben Bulatovicot kiállították a cseh játékvezetők, majd hetest harcolt ki Szucsánszki, a sértett értékesítette (5-10). Emberelőnyben is gólt kapott a magyar válogatott, így nem tudtunk közelebb kerülni az ellenfélhez. A szakasz végén Tomorit Knezevic felöklelte, a játékos azonnali piros lapot kapott!! Tomorit ápolni kell, a gólerős Knezevic pedig ezen a meccsen már nem játszhat.

11-15. PERC: 8-3-ra megy el Montenegró Knezevic találatával, ráadásul Barjaktarovic nagyon jól véd. A magyar kapitány Radicevic gólja, azaz 3-9-nél kért időt. A pauza után Rédei-Soós hozza közelebb a mieinket, majd a kapufa volt velünk (4-9). Nagy kár, hogy Tomori ezután kihagyta a hetest.

6-10. PERC: Emberelőnyben is gólt kapunk Dokic révén (3-6), és támadásban nem mozog eleget a magyar csapat, Tomori és Rédei is rossz megoldást választott, majd Tomori a 9. percben fölélövi a próbálkozást. Nagy a rohanás. 3-7-nél Herr Orsolya helyére Kiss Éva érkezett a kapuba.

0-5. PERC: Montenegró indította az első támadást, és a győri Radicevic meg is szerezte a vezetést (0-1). Szucsánszki egyenlített. Ő tehát kezdett, valószínű Görbicz helyettesítésére szemelte ki őt Karl-Erik Böhn. Dokic góljára Tomori, a mieink eddigi gólvágója felelt (2-2). A bal szélen ezúttal is gyengék vagyunk védekezésben, így az első 5 perc végére 5-2-re húzott el Montenegró, még jó, hogy Tomori belövi a hetest, Mehmedovicot pedig kiállítják (3-5).

Elkezdődött a találkozó!

Ne feledjük, az olimpiai ezüstérmes az ellenfelünk! Eddig mindhárom meccsüket megnyerte a Buducnost Podgoricára épülő együttes. Eddig kétszer meccseltünk velük, mind a két alkalommal a magyar válogatott nyert.

Most mutatják be a csapatokat, hamarosan kezdődik a találkozó! A himnuszok szólnak.

A főszereplők:

A magyar keret:

Kapusok: Herr Orsolya, Kiss Éva

Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Kovacsicz Mónika

Jobbátlövő: Rédei-Soós Viktória

Irányítók: Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita

Beálló: Szamoránsky Piroska, Szabó Valéria

Balátlövők: Bulath Anita, Klivinyi Kinga, Szekeres Klára, Tomori Zsuzsanna

Balszélsők: Vérten Orsolya, Vincze Melinda

A montenegrói keret:

Kapusok: Barjaktarovic, M. Vukcevic

Jobbszélsők: Miljanic, Radicevic

Jobbátlövők: K. Bulatovic, Klikovac, Toskovic

Irányítók: A. Bulatovic, Knezevic

Beállók: Dokic, Lazovic, S. Vukcevic

Balátlövők: Jovanovic, Nikcsevic

Balszélsők: Pavicsevic, Mehmedovic

Szövetségi kapitány: Dragan Adzic

Nagyon nehezen indult a szerbiai Európa-bajnokság a magyar válogatott számára, hiszen kikaptak a mieink az első mérkőzésen a lebecsült horvátok ellen.

Csakhogy nagyon erős mentálisan a Karl-Erik Böhn és Siti Bea által vezetett magyar csapat, és ugyan pokolian nehezen indult a németek elleni meccs is, behúzta azt a csapat, így továbbjutott a csoportból.

A spanyolok ellen az volt a tét, hány pontot viszünk a középdöntőbe. A mieink remekeltek, hat góllal is vezettek a spanyolok ellen, a végén maradt egy a differencia. Mivel a németek megverték a horvátokat, 4 ponttal kezdjük a középszakaszt.

A kontinenstorna előtt a legjobb hatba kerülés volt a cél, a Montenegró elleni meccs behúzása esetén elkezdhetnénk az elődöntőről is álmodni.

A vasárnapi találkozón nem játszhat Görbicz Anita, aki vírusos megbetegedéssel küzd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik